Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Instruktor bezpečné jízdy Lukáš (†33) zemřel na motorce: Kvůli rumunskému kamionu bez papírů!

Autor: cad, aba - 
13. května 2017
07:01

Dopravní nehoda rumunského kamionu na dálnici D1, ze kterého vytekla kyselina fosforečná, měla fatální dohru. Z uzavřené dálnice byla u Větrného Jeníkova odkloněna na objízdnou trasu veškerá doprava ve směru na Jihlavu. Právě v této skrumáži pomalu jedoucích vozidel nečekaně najel čelně do autobusu projíždějící motocyklista Lukáš S. (†33). Ironií osudu je, že Lukáš pracoval jako instruktor bezpečné jízdy.

„Muž následkům zranění na místě podlehl,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Na místě havaroval ještě další motorkář, který jel bezprostředně za svým kolegou. Ten naštěstí utržil jen lehká zranění, která mu na místě ošetřili přivolaní záchranáři.

Jeho smrt zasáhla jeho kamarády, kolegy i rodinu. „Kamarádi, kolegové, naši žáci/zákazníci, motorkářský světe… Před pár hodinami nám náhle, neskutečně, nepochopitelně, nespravedlivě… odešel do motorkářskýho nebe náš instruktor, kamarád, brácha…,“ napsali zástupci motorkářské školy, pro kterou Lukáš pracoval, na své stránky.

Prvopočátkem této tragédie byla ale nehoda jiná, při které se srazily dva kamiony. Ta na více než dvanáct hodin uzavřela ve čtvrtek odpoledne dálnici D1 na 113. kilometru u Pávova na Jihlavsku ve směru na Brno. Z vozidla s rumunskou registrační značkou, jehož řidič (30) najel v zúženém úseku rekonstruované dálnice do předním stojícího kamionu, nečekaně vyteklo na vozovku 2000 litrů nebezpečné kyseliny fosforečné.

Přivolaní hasiči vyteklou kyselinu neutralizovali na vozovce až do pátečních ranních hodin. „Řidič nepředložil ani doklady o tom, že tak nebezpečný náklad může převážet,“ zdůraznila policejní mluvčí. Případ nyní vyšetřují kriminalisté, kteří rumunskému řidiči sdělili obvinění z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Mladému řidiči hrozí v případě prokázání viny osm až patnáct let vězení. Život Lukášovi to ale už nevrátí. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání