Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž (53) vybrzdil na Liberecku těhotnou řidičku: Hrozí mu osm let

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK ljš - 
25. dubna 2017
17:07

Vězení až na osm let hrozí třiapadesátiletému muži za takzvané vybržďování u supermarketu v Liberci. Vyšetřovatel ho obvinil z vydírání se zbraní a pokusu ublížení na zdraví. 

Incident se stal loni 13. října kolem 13:00 v Ruprechticích. Obviněný muž tehdy řídil dodávku Peugeot Partner. Rozčílil ho manévr sedmadvacetileté těhotné řidičky Ford Fokus, jež vyjížděla z parkoviště u supermarketu ve Vrchlického ulici. Po této ulici právě jel řidič s dodávkou a najetím fordu z parkoviště se cítil ohrožen. Na řidičku proto zatroubil.

„Poněvadž si žena za volantem žádné chyby nebyla vědoma, odpověděla mu na troubení neslušnou gestikulací se zdviženým prstem,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Řidič dodávky v reakci na její gesto ford okamžitě předjel a zabrzdil. „Žena naštěstí prudce sešlápla brzdu a tím zabránila nejhoršímu. Vozidla se střetla jen velmi lehce,“ řekla policistka. Nikomu se díky rychlé reakci řidičky nic nestalo. V autě s ženou cestoval manžel a roční syn, v dodávce byl jeden spolujezdec.

 

Vybrždění jiného vozu se v poslední době na silnicích v Česku objevuje často. Několik takových případů se už dostalo k soudu. Jeden z nejpřísnějších trestů dostal Christo Dimitrov Klisurov, soud ho potrestal šesti lety vězení za ohrožení posádky osobního auta na dálnici D1.

V Libereckém kraji jde podle Balákové o první takto posouzenou nehodu. „Z případu je kromě jiného zřejmé i to, že by se řidiči neměli navzájem provokovat nevhodnou gestikulací, protože nikdy přesně nevědí, s kým se v silničním provozu právě ‚potkají‘. Tím samozřejmě nijak neomlouváme chování řidiče peugeotu,“ dodala mluvčí.

Podívejte se na video vybržďování kamionu z loňského července:

Video  Až tě příště potkám, už neuberu! Vzkazuje vybržděný kamioňák frajerovi v Audi.  - Facebook
Video se připravuje ...

vlasatyjar ( 25. dubna 2017 17:24 )

Tehotna princezna by si mela neslusna gesta schovat pro sveho manzela,ale ridic dodavky je blbec,jehos chovani zasluhuje trest odneti svobody s kazdodennim fackovanim pro vystrahu jinym debilum. Takovi primitivni stvury ohrozuji bezpecnost kazdeho z nas a ruku na srdce,kdo obcas neudela chybu a kdo hodla zarvat na silnici kvuli dusevnimu mrzakovi???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání