Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Veliteli ISIS utekla manželka: Vzala děti a opustila jeho i radikální islám

Autor: lm - 
9. ledna 2017
21:29

Vzala si islámského radikála a prchla s ním do Sýrie. Při čtvrtém těhotenství si ale Joya Choudhury (33) svazek s jedním z velitelů ISIS rozmyslela a utekla zpět do USA, kde zažádala o rozvod. Prý se bála o život a na radikální islám zanevřela!

Joya Choudhury se s Johnem Georgelasem poznala v dospívání přes extremistický web. V roce 2004, kdy jim bylo 19 let, se pak tajně vzali. Joya byla tou dobou těhotná a zanedlouho mu povila prvního potomka. Rodiny Joyu i Johna kvůli radikálnímu islámu zavrhly. Georgelas už po dvou letech manželství kvůli radikálnímu džihádu dokonce skončil v americkém kriminále. Odseděl si tři roky.

Džihádističtí manželé později i se svými třemi potomky prchli do Sýrie, kde se přidali k ISIS. Joya ale během čtvrtého těhotenství obrátila a z chalífátu utekla do USA. Prý se bála o život svůj i svých dětí.

Žena po návratu zažádala v roce 2014 o rozvod a s radikálním islámem snad nadobro skončila. Začala se oblékat v západním stylu a na internetu se prezentuje jako „levicová liberálka a duchovně založená osoba“.

Děti skončily v péči rodičů Georgelase a Joya je vídá jen o víkendech. Otec Georgelase byl doktorem letectva USA, jeho dědeček byl pak válečným veteránem z II. světové války. Nikdo tak nemohl pochopit, proč se John Georgelas stal jedním z velitelů teroristické organizace, který má na starosti verbování džihádistů ze zahraničí.

agfor ( 10. ledna 2017 12:22 )

Takže to bude konečně bouchat i v USA. Proč by americkou "demogracii" měla odnášet jenom Evropa.

violka4 ( 10. ledna 2017 09:52 )

tak tohle může vykládat blbejm......kdyby to tak bylo tak na 100% už není mezi živejma .Je to kun.... která taktizuje a myslím že to je vymyšlený hnus fialovej a ženský ,který lezou do pelechu těmto..... jsou na blití

pajato73 ( 10. ledna 2017 08:28 )

jen jestli to neni taktika... pak se nekde odpali do vzduchu a vezme s sebou nevinne....

fotrpjotr ( 10. ledna 2017 01:09 )

Popravou manželky se rozvod potvrdí.

hackoff ( 9. ledna 2017 22:16 )

nebo je to tim, ze ISIS prohrava a vona vi, ze az prohraje, tak ji povesi

Zobrazit celou diskusi