Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mamka trpěla, ale nechtěla přijít o práci! Dcera šikanované učitelky (†56) z Třebešína promluvila

Autor: ljš - 
1. prosince 2016
17:30

Že má maminka v práci potíže s několika studenty, věděla. Jaké hrůzy ale musela šikanovaná učitelka Ludmila V. (†56) z Třebešína prožívat, zjistila její dcera Kateřina (17) až z videí, která se objevila po její smrti. Nyní plánuje jít k soudu, aby se klukům, kteří trápili její matku, podívala do tváře.

Kateřina zůstala po matčině smrti na všechno sama. Je velice statečná a v sedmnácti letech se dokáže postarat o svou nemocnou babičku. Otce sice má, ten ale bydlí v jiném městě a z invalidního důchodu může dceru podpořit jen stěží. 

„S mojí psychikou to jde po pravdě z kopce. Maminka mi moc chybí a často se cítím opuštěná i v kruhu blízkých lidí. Mám strach z budoucnosti, protože se nemám o koho opřít,“ přiznala dívka v rozhovoru pro Magazín Mladé fronty Dnes.

Maminka ji prý hodně podporovala ve všem, co dělala, a z platu učitelky dokázala ušetřit nejen na Katčiny koníčky, ale i na cesty do zahraničí. Ve třech se jim v malém bytě v Lounech žilo dobře.

„Poslední měsíce života ale mamka jezdila domů hodně zničená. To už nebyla obyčejná únava. Svěřila se mi, že s některými studenty není k vydržení. Že se chovají jak zvířata. Křičí, zamykají ji ve třídě, pouštějí hlasitou hudbu... Všechna ta hrůza se na mě svalila po její smrti. Když jsem nechtěně ve zprávách uviděla ta videa. Teprve mi došlo, jak špatně muselo mamce být,“ říká dívka, podle níž Ludmila V. sice řediteli školy o problémech řekla, řešit je rázněji se ale bála, aby nepřišla o práci.

Právě obrovský stres způsobený šikanou se podle Katky na matčině zdraví určitě podepsal, i když příčina smrti s útoky studentů nesouvisela. Učitelka nakonec zkolabovala přímo ve škole a byla převezena do nemocnice. „Ze začátku jsem s mamkou mohla mluvit jen telefonicky. Když jsem se pak za ní přijela podívat do střešovické nemocnice, byla už v kómatu,“ vypráví dívka. 

Ta je rozhodnutá vyrazit k soudu s tyrany své mámy. „Vím, že musím být připravena na všechno, ale moc by mě zajímalo, co řekli. Jestli zatloukali. Jak se obhajovali...,“ vysvětlila. Pak ji čekají první Vánoce bez milované mámy. Strávit je chce jen s babičkou, za kterou teď cítí velkou odpovědnost.

Video  Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

zednik ( 2. prosince 2016 06:49 )

Ty debile hnusnej, doufám, že jsi kapoun. Ty by ses při své idiocii rozmnožovat neměl, ty totiž můžeš max. zplodit pancharty jako jsi ty.

zednik ( 2. prosince 2016 06:45 )

Dcery je mě moc líto. Kdo jí u soudu pomůže? Měla by dostat odškodnění. Ale kdo se toho ujme ? Smrt její matky má souvislost se šikanou,kterou musela zažívat, to mě nikdo nevymluví.

astra.fiala ( 1. prosince 2016 23:19 )

To je ta dnešní výchova po vzoru Norska...na drzého parchanta nesmí nikdo sáhnout ale oni můžou všechno. Když jsem chodila do školy a žák něco provedl, dostal ve škole přes hubu a bylo...ani si doma nestěžoval aby nedostal přidáno. Dneska si rodiče nepřejí aby na jejich fracka někdo sáhl a pak brečí když si s ním sami neví rady. Jejich ego pak stoupá tak že jsou často schopni zbít i svoje rodiče. Ale pletou si na sebe bič sami. 😎😣

subrosa1976 ( 1. prosince 2016 21:29 )

Chudák učitelka, je to strašné a chudák její dcera, hned bych jí pomohla se vším, takže Káťo pokud to čteš, klidně se ozvi - napiš, rádá pomůžu Je důležité, aby jsi nebyla sama a měla hodně přátel. Drž se A na všechny ty "magory" jednou dojde!!! Minulost je vždycky dožene, tu z hlavy nevymažou!!!

jetotak ( 1. prosince 2016 18:49 )

Tato věta je nepřímým schválením toho, co ti grázlové udělali. Lituju učitelku, která učí děti mistr_yoda

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání