Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pavlína, která se ztratila na Novém Zélandu: Už brzy se vrátí domů

Autor: shp - 
31. srpna 2016
15:50

Prožila si měsíční peklo, když bojovala v novozélandské přírodě o holý život. Už brzy však bude doma. Pavlína Pížová (33) by měla do České republiky dorazit ve čtvrtek večer. Sama prohlásila, že se po smrti svého partnera Ondřeje P. (†27) chce dostat do své domoviny co nejdříve.

Pavlína je na tom relativně dobře. Myslím si, že hlavně asi vize návratu zpátky do Čech k rodině ji teď drží nejvíc nad vodou. Pokud všechno dobře dopadne, měla by být v České republice ve čtvrtek večer,“ uvedla honorární konzulka na Novém Zélandu Vlaďka Kennet pro Český rozhlas.

Podle ní by mělo být v těchto dnech do České republiky přepraveno také tělo zesnulého Ondřeje P. (†27). Úřady na Novém Zélandu v pondělí provedly jeho pitvu, aby určily přesnou příčinu jeho smrti. Oficiální stanovisko policie a výsledky pitvy budou oznámeny pravděpodobně také ve čtvrtek.

Dvojice Čechů doplatila na to, že vyrazila na 32 kilometrů dlouhou stezku Routeburn, aniž by to komukoliv oznámili. Nevzali si ani lokátor. Překvapilo je špatné počasí. Kvůli mlze a sněžení spadli ze strmého srázu, což se stalo Ondřejovi osudným. Po několika okamžicích zemřel Pavlíně v náručí.

Zdrcená Češka se z posledních sil po dvou dnech doplazila do správcovy chaty u jezera Mackenzie. V ní měsíc čekala na záchranu. Pavlína byla nalezena díky tomu, že do sněhu před chatu vytvořila popelem písmeno H jako help – anglicky pomoc. „Udělali jsme několik chyb,“ přiznala pak na tiskové konferenci.

Vše o tragédii Čechů na Novém Zélandu čtěte zde

mrdlafka ( 31. srpna 2016 18:14 )

to je tvoje máma ta čupka pelešivá zm.rde

ejvm1712 ( 31. srpna 2016 16:31 )

Dnes má svátek,tak každýmu dá

zednik ( 31. srpna 2016 16:31 )

Dneska byla tahle blbka odsunuta do pozadí, ale nedá se, je tu zas Mimochodem kdy ten popel nasypala do tvaru H když tam pořád celý měsíc sněžilo a foukalo? Ten den co v telce viděla, že už ji rodina hledá?

fotrpjotr ( 31. srpna 2016 16:21 )

Pošlu ji nějaké víčka,kdyby byla v nouzi.

kvik.kvak. ( 31. srpna 2016 15:59 )

 Každý bezdomovec by ji za takový boj byl vděčný. Dřepět v chatě, 4 postele, žrádla na měsíce, klídek, čistej vzduch, teplíčko.... Jděte s tou nezodpovědnou blbkou do pr.dele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání