Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyloupil benzinku a koupil si drogy: Lupiče zatkli v záchrance po předávkování

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: lm - 
24. července 2016
17:36

Vyloupil benzinku, koupil si drogy a zkolaboval. V Rokycanech byl dopaden nebezpečný lupič, který potřeboval pomoc záchranářů poté, co se předávkoval drogami, které si koupil za ukradené peníze.

Osmatřicetiletý muž z Rokycan ve čtvrtek před polednem vyloupil s nožem v ruce čerpací stanici Benzina v Pražské ulici. Vyděšená čerpadlářka mu vydala několik tisíc korun a muž posléze pěšky odešel směrem do centra města. Policisté museli ženě zavolat záchranku, protože se zhroutila. Po pachateli bylo ihned vyhlášeno rozsáhlé pátrání.

Lupič také příliš neváhal a za ukradené peníze si krátce po činu koupil pervitin. Drogami se ale předávkoval a zmatený poté prosil o pomoc v budově místního městského úřadu. Jelikož začal trpět i halucinacemi, úředníci mu zavolali záchranku. Mezitím k budově dorazili i policisté, kteří zjistili, že právě sem se měl lupič uchýlit. To ale ještě nikdo netušil, že předávkovaný a lupič jsou jedna a tatáž osoba. Naštěstí se na vše přišlo včas a lupič byl zatčen přímo v sanitce.

„Osmatřicetiletý muž z Rokycan policistům vydal igelitovou tašku s penězi, které ukradl, a podle prvotních informací chybělo z odcizené částky jen několik stovek korun. Rokycanští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedla podle serveru krimi.plzen.cz mluvčí policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání