Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Test tělových peelingů: Nejlepší na každý den i pro citlivou pokožku

  • 21. července 2016 | 06:00

    Tělový peeling by měl být pravidelnou součástí vaší péče o pokožku celý rok, v létě dvojnásob! Pokožka zbavená odumřelých kožních buněk vypadá lépe a rovnoměrněji se opaluje. Vybírejte si takové peelingy, které obsahují přírodní zrníčka, jako jsou například cukr, sůl nebo rozemleté pecky. Na trhu jich je spousta, a jak z našeho testu vyplývá, prakticky nemůžete šlápnout vedle.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Ziaja Cupuacu, 149 Kč
    Ziaja Cupuacu cukrový peeling, 149 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    Naprosto zbožňuju voňavé peelingy, které mám při každém použití chuť ochutnat. Tohle je jeden z nich. Každé nanášení jsem si maximálně užívala a nadšená jsem byla i po usušení pokožky. Peeling ji totiž už po prvním použití znatelně zjemnil a zanechal film, díky kterému vypadala kůže jako čerstvě natřená hydratačním krémem. Nemám co vytknout, snad jen to, že bych ocenila klidně větší balení. Tohle mi doslova mizí před očima.

    Známka jako ve škole: 1

    The Somerset Toiletry, 270 Kč
    Somerset Toiletry Cukrový peeling, 270 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Velké balení mi udělalo radost! Navíc ta svěží vůně citrusů je naprosto skvělá. Peeling je trochu hrubší, ale mně naprosto vyhovoval, protože se díky tomu dá použít i na paty (na které mimochodem skvěle funguje). Po smytí mám vždy pocit, že jsem si namazala pokožku zázračným olejem, který nemastí. Nemám, co bych vytkla.

    Známka jako ve škole: 1

    Nuxe Melting Body Scrub, 219 Kč
    Nuxe Body tělový peeling, 219 Kč, koupíte na www.nuxe-lekarny.cz
    Autor: archiv firem

    Moje první zkušenost s touto značkou a hned velmi pozitivní. Jedná se totiž o jemnější peeling, který je příjemný na tenkou pokožku například na stehnech nebo zadní straně rukou. Po prvním použití jsem cítila, jak je pokožka příjemně hydratovaná. Jedinou nevýhodou je, že tmavá zrníčka se sama nespláchnou, a tak je po příjemné koupeli třeba vanu pořádně umýt.

    Známka jako ve škole: 1-

    Yves Rocher, sprchový peeling, 99 Kč
    Yves Rocher Sprchový gel s peelingem Malina & máta, 99 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Tento sprchový peeling jsem si na léto zamilovala. Vozím ho totiž s sebou na cesty jako 2v1. Je mnohem jemnější než klasické peelingy, a tak se nemusíte bát, že si jeho používáním "obrousíte" opálení. Jediné, co mi vadí, je řidší konzistence, na kterou u peelingů nejsem zvyklá, ale u sprchových gelů je normální.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Redaktorka vztahů Irena testovala:

    Manufaktura s vřídelní solí, 329 Kč
    Manufaktura Peeling s vřídelní solí, mandlovým olejem a meduňkou, 329 Kč, koupíte na www.manufaktura.cz nebo v prodejnách Manufaktura
    Autor: archiv firem

    Peeling od Manufaktury má přesně to složení, které u těchto výrobků preferuji: sůl a rostlinný olej, v tomto případě z mandle a meruňky a s výtažkem z meduňky. Úžasně voní, zrníčka soli jsou opravdu jemná, peeling se dobře roztírá a zrníčka se rozpouštějí až po chvíli, takže plní svou funkci dokonale. Peeling je potřeba před každým použitím trochu promíchat, i tak ale ke konci trochu dochází olej a přebývá soli. Cenově je někde v průměru.

    Známka jako ve škole: 1-

    Nobilis Tilia, kokosový s gardénií, 319 Kč
    Nobilis Tilia Kokosový peeling s gardenií, 319 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Další zástupce přírodních peelingů, tentokrát s bio třtinovým cukrem a bio kokosovým olejem. Tato zrnka cukru jsou poměrně velká a rozpouštějí se rychleji než sůl. Při použití se na pokožce utvoří taková směs, která příjemně voní a do kůže se dobře vstřebává. Po použití je pokožka opravdu dobře hydratovaná. Vůně je také příjemná. Cena je trochu vyšší, takže tento produkt řadím do kategorie "co potěší jako dárek".

    Známka jako ve škole: 1-

    All Natural Soap, citrusový peeling, 195 Kč
    ALL NATURAL SOAP Povzbuzující citrusový peeling, 195 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Poslední peeling, který jsem vyzkoušela, byl v podobě přírodního mýdla. Odumřelé kožní buňky odstraňuje mrkvový prášek. Peelingový efekt je velice jemný, takže by se mýdlo dalo používat častěji než běžné výrobky tohoto druhu. Je to také praktická varianta na cesty. Cena je na peeling průměrná, navíc mýdlo pomalu ubývá. Potěšilo mě, ale varianta sůl a olej zůstává mým favoritem.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Produkční Boženka testovala:

    Dermacol Aroma Ritual, hrozny a limetka, 149 Kč
    Dermacol Antistresový tělový peeling hrozny s limetkou, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Peelingy mám ráda zvláště před létem a v zimě. Ten od Dermacolu má na mě moc výraznou a intenzivní sladko-svěží vůni, trochu jako tutti frutti. Překvapilo mě, že při nanášení pění. Je hodně hutný a obsahuje cukrové hrudky, které zajistí obroušení staré pokožky. Kůže je po použití opravdu jemná, vyhlazená a silně provoněná, což je fajn, pokud vám vůně sedne.

    Známka jako ve škole: 3

    Minus 417, kiwi a mango, 590 Kč
    Minus 417 Tělový peeling s vůni kiwi a mango, 590 Kč, koupíte na www.nuspring.cz
    Autor: archiv firem

    Tak tenhle peeling s minerály z Mrtvého moře je přesně podle mého gusta. Voní krásně a decentně, pokožku provoní tak akorát a zároveň splňuje i všechny ostatní požadavky, které by peeling splňovat měl. Je tak akorát řídký a skvěle se nanáší. Po umytí a osušení zůstává na pokožce lehký olejový film, takže jsem po aplikaci už ani nepoužívala tělové mléko. Jen cena je vyšší, než byste u tohoto produktu čekala.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Soaphoria, citrusová bomba, 225 Kč
    Soaphoria Citrusová bomba peeling, 225 Kč, koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem

    V první řadě má tenhle peeling nádherné balení, takže v koupelně ve sprše nebo na vaně vypadá výborně. Výtažky z pomeranče, citronu a mandarinky voní nádherně. Peeling má hrubší krystaly soli v olejovité bázi a zanechává nádherně hebkou pleť. Skvělé je, že kůry z citrusů získává firma od partnerské společnosti, která vyrábí bio ovocné šťávy, takže zpracování ovoce je stoprocentní a velice ekologické. To je mimo velice příjemné účinky na pleť u tohoto produktu obrovsky sympatické.

    Známka jako ve škole: 1

    Ziaja, pomerančové máslo, 119 Kč
    Ziaja Pomerančové máslo sprchový peeling, 119 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem

    V sytě oranžové platové nádobce se po odloupnutí fólie objeví úplně stejně barevná hmota. Má krémovitou, ale spíš hustě tekutou konzistenci. Voní nádherně po pomerančích. Skvěle se roztírá po těle, neopadává na zem, a když si jím drhnete tělo, vytváří jemnou pěnu. Kůže je po použití jemná a provoněná.

    Známka jako ve škole: 1

    Yves Rocher Vanille Bourbon, 299 Kč
    Yves Rocher Tělový peeling Vanilka, 299 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Pokud chci peeling pokožky, mám ráda, když cítím, jak mi jemné částečky pěkně zbavují kůži odumřelých buněk. Tenhle peeling je pravděpodobně určen ženám, které mají supersenzitivní pokožku a potřebují hodně jemné zacházení. Mně přišlo, že téměř nepociťuji ten efekt. Peeling má spíš tužší konzistenci a pokožku zanechává pokrytou voňavým filmem, který jako by zvláčňoval kůži. Je to příjemné a vůně vám na těle vydrží hodně dlouho.

    Známka jako ve škole: 3

  • Editorka Radka testovala:

    Weleda, březový peeling, 209 Kč
    Weleda Březový peeling, 209 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Láska na první umytí. Weledu mám ráda, lehkou vůni připomínající léto jsem si taky oblíbila hned, potěšila mě i konzistence: peeling je jemný, zrníčka jsou v řidším krému, který se skvěle nanáší a drží na kůži tak akorát, aby mytí s jeho pomocí bylo příjemné. To znamená, že se dobře roztírá, ale zase hned nesklouzne. Tuba je pro použití v sprše optimální.

    Známka jako ve škole: 1

    Saloos Růže, 139 Kč
    Saloos Růže tělový peeling, 139 Kč, koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem

    Pro značku Saloos mám slabost a její peelingy i různé odličovací a sprchovací oleje mám ráda pro sebe i pro děti. Růžový peeling se úplně nehodí pro použití v momentě, kdy nemáte moc času, protože nanášení je tradičně slabší stránkou. Mořská sůl je hrubá, v kelímku má navíc tendenci oddělovat se od oleje, takže je potřeba je trochu smíchat. Ale pocit při mytí už je vyloženě příjemný, aniž by peeling nějak pálil či cokoli podobného, co mi jinak běžně dělají výrobky z drogerie. Takže slabší známka je jen za konzistenci.

    Známka jako ve škole: 2

    Le Petit Olivier, s olivovým olejem, 138 Kč
    Le Petit Olivier Peelingový sprchový gel s olivovým olejem, 138 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Tuhle značku jsem neznala a celkem příjemně mě překvapila, a to i z toho důvodu, že výrobek je bez parabenů a barviv, čemuž se poslední dobou snažím dávat přednost. Mohl by být trochu hustší, ale jinak příjemný letní výrobek.

    Známka jako ve škole: 2

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Dermacol Aroma Ritual, meloun, 149 Kč
    Dermacol Osvěžující tělový peeling meloun, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Na řadu Aroma Ritual od Dermacolu nedám dopustit. Krásně voní a kůže je po těchto produktech jemná. Struktura peelingu  je příjemná a dobře se na pokožce roztírá. Ovšem pokud máte ráda jednodušší vůně a ne příliš sladké, pak to pro vás nebude ta správná volba. Je skutečně hodně intenzivní a ucítíte ji ze své pokožky ještě ráno.

    Známka jako ve škole: 2

    Saloos Mojito, 128 Kč
    Saloos Bio Mojito tělový peeling, 128 Kč, koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem

    Vůně mojita k létu neodmyslitelně patří, to je fakt. Tento peeling obsahuje esenciální oleje, mimo jiné právě máty a limetky, které pokožku osvěží. Peeling je poměrně mastný, což bude vyhovovat lidem, kteří potřebují zregenerovat svou suchou pokožku po létě. Nicméně to, co je – mimo jiné – na peelingu skvělé, je jeho cena. 140 gramů stojí lehce přes 120 korun.

    Známka jako ve škole: 2

    Ryor Lemongrass, 149 Kč
    RYOR Zjemňující cukrový peeling Lemongrass, 140 Kč, koupíte na www.ryor.cz
    Autor: archiv firem

    Vůně citronové šťávy je velmi příjemná, hlavně v horkých dnech, kdy vám dodá energii. Po jeho použití jsem ale byla trochu rozpačitá. Cukrová zrnka mi přišla až příliš drsná a po nanesení mne pokožka trochu pálila a štípala. Navíc mi přišel peeling docela mastný, měla jsem pocit, jako bych ze sebe smyla pouze zrníčka, zatímco zbytek na mně ulpěl. Opět pro člověka, který má suchou pokožku, skvělá volba. Ale pro mě, která má normální pleť, to bylo až příliš.

    Známka jako ve škole: 3

    Yves Rocher Gommage Scrub, meruňka, 259 Kč
    Yves Rocher Rostlinný tělový peeling, 259 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Ze všech testovaných peelingů mě tento bavil asi nejvíce. Zatímco většina peelingů je v kalíšku, do kterého musíte hrábnout rukou, tento je v tubě, takže si trochu vymáčknete na ruku. Navíc struktura není tak tuhá, zrníčka jsou poměrně malá, takže se lépe nanáší na pokožku. Není mastný a pokožka je po něm příjemně voňavá. Zrníčka jsou velmi jemná, takže je ideální na častější použití.

    Známka jako ve škole: 1

  • Editorka Markéta testovala:

    Panier Des Sens, med, 431 Kč
    Panier des Sens Cukrový peeling, 431 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem

    Peeling, jak má být. Jakmile ho použijete, připadáte si, jako byste se namazala medem. Krásně voní, dobře se roztírá, mikrogranulky, které vám osvěží pokožku, nejsou hrubé. Jediné minus je, že vůně přípravku nezůstane na kůži po osprchování, a dokonce ani moc pokožku nezvláční.

    Známka jako ve škole: 2

    Nobilis Tilia, s jojobovými estery, 224 Kč
    Nobilis Tilia Jemný peeling s jojobovými estery, 224 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Jemný peeling na obličej a tělo jsem aplikovala s velkou opatrností. Moje citlivá pokožka totiž reaguje velmi často velmi bouřlivě. Tentokrát jsem byla spokojená a žádné začervenání se neobjevilo. Co mě obzvláště zaujalo, byla velikost částeček, které čistí kůži. Jsou příjemně malé a jemné.

    Známka jako ve škole: 1

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.