Roman se s Lucií znal asi pět let. „Byl usměvavý, přátelský, ochotný, sebevědomý a tvrdě pracoval,“ řekla Blesku přítelkyně jedné z obětí železničního neštěstí ve Studénce, kde minulý týden polský řidič Slawomir S. (50) zatarasil kamionem cestu na přejezdu pendolinu a to do něj v plné rychlosti narazilo.

Roman by oslavil v úterý narozeniny, místo toho má ale v pátek v 11 hodin pohřeb v Mariánských Lázních. Přítelkyně věří, že se s ním přijde rozloučit co nejvíce kamarádů. „Moc by si to zasloužil,“ doufá Lucie.

Přítel byl pro ni vším. „Žil pro rodinu, miloval svoji dceru, měl moc rád svého bráchu, byl velmi laskavý a láskyplný. Měl rád život a užíval si ho, jak jen to šlo. Prostě byl svůj. Nebyl dokonalý, to nikdo. Ale byl báječný a všichni ho měli rádi,“ vypráví Lucie.

Do osudného vlaku nastoupil, když se vracel do rodných Mariánek za prací. „Měl tam Emilku na prázdninách. Dva dny před nehodou ji přivezl do Ostravy, a pak jel zase zpátky,“ řekla přítelkyně s tím, že Roman pracoval jako kuchař. „Byl nejlepší kuchař na světě. Uměl udělat cokoliv,“ řekla Lucie.

Dříve prý bydlela stejně jako Roman na západě Čech, pak spolu bydleli chvíli v Ostravě, ale on se vracel za prací. Ve středu to bylo naposledy...

Fotogalerie
9 fotografií