Patříte mezi rodiče, kteří usilovně přemýšlí o tom, jak dostat svoji ratolest od počítače ven na čerstvý vzduch? Aby děti zdravě rostly, potřebují pro svůj vývoj alespoň hodinu pohybu na čerstvém vzduchu denně. Že stále dávají přednost playstationu a jiným hrám? Pak jim musíte připravit na zahradě takové vyžití, abyste je přesvědčili.

Do sportovních her se může zapojit celá rodina

1.    Stolní tenis- zabaví celou rodinu

Zkuste ve svých dětech vzbudit přirozenou soutěživost a uspořádejte například sportovní rodinný turnaj. Soutěžit můžete v oblíbeném stolním tenisu. Investice do ping-pongového stolu se určitě vyplatí – tato hra dokáže zabavit nejen děti, ale i dospělé, které hravě vtáhne zpět do školních let. Společně strávený čas navíc přinese spoustu zábavy.

Nejen ping-pong, ale i další míčové hry děti prostě milují
Autor: profimedia.cz a archiv Blesku

2.    Badminton – klasika, která jen tak neomrzí

I badminton se stále drží na prvních příčkách oblíbenosti venkovních her. Možná si i vy pamatujete badminton z dětství, kdy jste na zahradě s kamarády jen tak plácali do košíčků… vlastně šlo spíše o příjemný relax než o sport. Badminton je na zahradu jako stvořený. Postačí vám jen rakety, košíčky, spoluhráč a to nejdůležitější - zápal pro hru!

Badminton nadchce i dospěláky
Autor: Profimedia.cz

3.    Střelba na koš u vás na zahradě!

Košíková už dávno nepatří jen do tělocvičny nebo na hřiště. Díky přenosným basketbalovým košům si můžete tento oblíbený sport kdykoli vychutnat přímo na vaší zahradě. Basketbal u dětí rozvíjí jejich pohybové schopnosti a dokáže je přitom skvěle bavit. Tato dynamická hra strhne prostě všechny sportovní nadšence. Uspořádejte basketbalový zápas s dětmi a začněte s tréninkem budoucích šampionů ještě dnes!

Po sportovním odpoledni završte den dobrodružným přespáním ve stanu
Autor: Shutterstock.com

4.    Zahopsejte si!

Skákání na trampolíně je skvělá zábava nejen pro děti, ale i pro dospělé. Zejména děti rády a vytrvale poskakují a venku na zahradě je to pro ně to nejlepší. Trampolína dokáže posílit fyzickou kondici vás i vašich dětí. Možná i to je jeden z hlavních důvodů, proč trampolínu stále častěji vídáte na zahradách ve vašem okolí.

Trampolína dokáže vaše ratolesti zabavit na dlouhé hodiny.
Autor: profimedia.cz

5.    Léto ve znamení cachtání

Léto a koupání patří neodmyslitelně k sobě. Bazén u rodinného domu si dnes mnozí pořizují nejen pro radost svých dětí, ale i pro utužení vlastního zdraví. V dnešní době není problém zakoupit zahradní bazén za rozumnou cenu, ve kterém si skutečně zaplavete a užijete si tak pohodový slunný den!

Zahrada by neměla být jen o stromech a pěstování ovoce a zeleniny, ale měla by poskytovat klid a zábavu všem členům rodiny. Ale pozor! Vždy je důležité myslet také na jejich bezpečí.

Více tipů naleznete zde!