Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Léty ověřená klasika

31. července 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Zaujmout a stát se oblíbeným produktem, který je prověřený miliony dětských i dospělých fanoušků napříč celým světem není nic jednoduchého, ale přece to jde! Důkazem jsou želatinové cukrovinky ve tvaru medvídků od společnosti HARIBO. „Zlatí medvídci“ jsou klasikou mezi želatinovými bonbony již mnoho let a stali se doslova kultem napříč všemi generacemi. Ale jejich cesta na výsluní nebyla úplně jednoduchá.

Za touto drobnou želatinovou sladkostí stojí nápad Hanse Riegla, pracovitého cukráře.  Inspiraci mu vnukli cvičení tzv. tančící medvědi, kteří v 19. století vystupovali jako atrakce na jarmarcích a slavnostech. A jak vlastně želatinové cukrovinky vypadaly? Původně byli medvídci větší a tenčí, ale chuť se od té dnešní nezměnila. V každém balení tak čeká na všechny mlsouny tradiční lahodně ovocná chuť jahod, citronu, maliny, pomeranče, ananasu a jablka. Na českém trhu jsou k dostání i šťavnatí medvídci HARIBO Saft-Goldbären, kteří jsou připraveni dle tradiční receptury, ale mají jemnou konzistenci díky dvaceti pěti procentnímu podílu ovocné šťávy.

Autor: Haribo

Jelikož léto je skvělou příležitostí, kdy prožít nezapomenutelné zážitky rozhodl se maskot společnosti HARIBO, Zlatý medvídek, procestovat naši vlast. Vydá se za poznáním mnoha míst a navštíví koupaliště, aquaparky, památky i turisticky zajímavé lokality a zároveň uspořádá pro rodiny s dětmi zábavná odpoledne.

Autor: Haribo

Letní roadshow s názvem „Hravé léto“, odstartuje v Praze ve druhé polovině prázdnin. Aktuální program a místa akcí, naleznou zájemci od 6. srpna vždy na českých facebookových stránkách společnosti HARIBO CZ. Zároveň se mohou fanoušci zapojit do soutěže „Chyť si svého HARIBO medvěda“. Na ty, co medvěda chytnou a prozradí heslo ZLATÝ MEDVÍDEK, čeká lákavá odměna.