Hodnota Applu se krátce před koncem středečního obchodování na burze v New Yorku pohybovala kolem 226 miliard dolarů (zhruba 4,7 bilionu Kč), zatímco hodnota Microsoftu činila asi 220 miliard dolarů.

Díky růstu ceny svých akcií se Apple stal i druhou největší společností v bázi prestižního akciového indexu S&P 500. Prvenství ale dál patří energetické skupině Exxon Mobil, jejíž tržní kapitalizace v současné době přesahuje 281 miliard dolarů (asi 5,8 bilionu Kč).

Akcie obou firem, tedy Applu i Microsoftu, během středy zpevňovaly, později se ale nálada na trzích zhoršila a oba tituly zamířily dolů. Microsoft ale ztrácel mnohem víc než Apple, proto se rozdíl v ocenění obou firem výrazně prohloubil.

Milion iPadů

Pro Apple znamená růst tržní hodnoty důležitý mezník v jeho dosavadním vývoji. Firma se totiž v 90. letech potýkala s vážnými problémy a hovořilo se dokonce o jejím zániku. Jakmile se do čela podniku vrátil jeho někdejší zakladatel Steve Jobs, Apple začal opět prosperovat. Apple je známý hlavně díky přehrávačům iPod a telefonům iPhone. Jeho nejnovějšího produktu tabletu iPad se prodalo od jeho nedávného uvedení už více než milion kusů.