Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dálnici D1 na Benešovsku zatarasil hořící kamion

Kamion, který se sám vznítil od motoru, zablokval dálnici od Prahy.
Kamion, který se sám vznítil od motoru, zablokval dálnici od Prahy.  (Autor: Jiří Čada)
Autor: ČTK, oj - 
25. února 2010
14:50

Hořící kamion dnes před polednem zastavil provoz na dálnici D1 na 33. kilometru ve směru na Brno. Doprava je odkláněna na Hvězdonice.

Kvůli velkým kolonám, které se tvoří od Prahy, však policie řidičům doporučuje sjíždět už na 21. kilometru u Mirošovic a místu se zcela vyhnout.

Nákladní auto se podle operačního důstojníka samo vznítilo od motoru. Řidič kamionu ani nikdo další nebyl zraněn. Benešovská policejní mluvčí Zuzana Stránská kolem půl druhé uvedla, že v kamionu začal hořet převážený silon a hasiči s požárem stále bojují. "Jak dlouho ještě zásah potrvá, není známo," dodala.

Lidé přebíhali dálnici

U motorestu Naháč podle ní vznikla nebezpečná situace, protože řada lidí uvízlých v koloně začala přebíhat dálnici. Chtěli se zřejmě občerstvit v zařízení, které je na opačné straně ve směru na Prahu. "Na místo přijela hlídka čerčanských policistů. Pokud bude někdo nadále přebíhat dálnici, dostane pokutu," uvedla Stránská.

bosomfriend ( 25. února 2010 16:29 )

proto nikdo už nic nepodniká. Všichni vědí o co jde, řidiče nákldáků jezdí kolem stovky, autobusy 120 km/hod a nikdo radikálně nezasáhne. Řidiči os. vozidel předjíždí v odstavném kruhu a nikde radary a kamery. Jen tak dále a budeme muset otevřít hranicew i pro eskymýky , abychom doplnili stav obyvatelstva.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání