Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pátráme po zloději: Nabízí palivové dřevo a vykrádá domy!

Autor: op - 
9. prosince 2009
15:45

Už víc než měsíc pije krev policistům na Brněnsku drzý zloděj. Chodí od domu k domu, nabízí lidem dřevo na otop a vykrádá rodinné domky. Zatím má na triku deset případů se škodou za půl milionu korun!

451154:gallery:true:true

„Muž chodí pěšky. U domu vždy zazvoní. Když mu majitel otevře, nabídne mu palivové dříví. Vystupuje sebevědomě a neodbytně, i když žádné dřevo na prodej nemá. A vzápětí vykrade sousední dům,“ popsal drzost vetřelce kriminalista Michal Koláček.

Ten se s podobným případem ještě nesetkal. Podle něj zloděj bere hlavně peníze, zlato a věci, které odnese v rukách.

„Vybírá si místa u nádraží, zřejmě jezdí vlakem. A vykrádá domy i v řadových zástavbách. Odcizené peníze utrácí v hernách. V jedné z nich v Židlochovicích ho zachytila kamera, máme i záznam z kamery na domě,“ upřesnil Koláček.

Policisté jsou mu v patách a už ho málem zatkli poté, co si svědek všiml tašek s odcizenými věcmi, mezi nimiž byla i pistole. Zloděj ale zmizel!


Popis drzého vetřelce
Policisté pátrají po muži střední postavy ve věku 45 až 55 let, který je vysoký 165 až 175 cm. Má oválný obličej, rovné prošedivělé vlasy a mluví česky bez dialektu. Je oblečený do tmavší delší zimní bundy s kapucí a světlých kalhot, které mají na boku na stehnech kapsy.


V případě, že máte nějakou informaci, která by mohla pomoci v dopadení zloděje na Brněnsku, volejte Policii ČR (158)

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání