Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru

Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru
30. října 2009 | 08:28

Budete potřebovat (na 4 porce):

2 pomeranče
4 řapíky celeru
4 sušená rajčata nakládaná v oleji
2 lžíce zelených oliv
100 g sýra Feta nebo Balkánu
2 lžíce olivového oleje
4 hvězdičky badyánu
drcený pepř
sůl

Postup:

1. Pomeranče oloupejte, rozdělte na dílky a odstraňte blány z jednotlivých dílků. Řapíky celeru omyjte, osušte, odstraňte tuhá vlákna z vnější strany a řapíky nakrájejte na šikmé kousky.

2. Na pánvi rozehřejte olej a lehce v něm osmažte badyán, pomerančové dílky a kousky celeru. Přesuňte je do mísy na salát a přidejte olivy, sýr rozdrobený na kousky, pepř a vše promíchejte. Podávejte vychlazené.

Náš tip:
Balkánský sýr dejte přes noc „odsolit“ do misky se studenou vodou.

Kořeněný salát z pomerančů a řapíkatého celeru
Autor: archiv časopisu Chef Gurmán

Zdroj: časopis Chef Gurmán