Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C

Řídil kamion bez řidičáku a zabil dva lidi

Autor: Pavel Čempěl - 
8. října 2009
20:46

Měl dvanáct trestných bodů. Stejně sedl za volant kamionu a znovu jel jako šílenec. A tentokrát už zabíjel. Notorický pirát silnic (47) z Prahy ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na Ostravsku přejel do protisměru a zdemoloval sanitní vůz.

V jeho troskách zahynul druhý řidič (†37) a pacientka (†53). Šofér sanitky (35) a další žena (63) jsou ve vážném stavu.

Posádku sanitky včera čekal rutinní převoz pacientek do pražského IKEMu. Řidiči, kteří se měli za jízdy střídat, nabrali mladší ženu v Karviné a další pacientku v Orlové. Jejich transport však skončil už za hranicemi Ostravy, kde se proti nim v půl páté ráno vyřítil kamion Iveco. Následoval čelní náraz s neodvratnými následky.

Nehoda sanitky s nákladním autem: Zemřeli 2 lidé >>

Druhý řidič sedící na místě spolujezdce těžkou havárii nepřežil. Stejný osud stihl i pacientku z Karviné. Šofér sanitky má těžká poranění hlavy, páteře a hrudníku, druhá žena vyvázla s poraněnou krční páteří. „Přestože náš řidič nehodu nezavinil, vedení nemocnice vyjadřuje pozůstalým hlubokou lítost,“ uvedla po tragédii mluvčí nemocnice v Karviné- Ráji Hana Jakubková.

»Vybodovaný« šofér kamionu neměl za volantem co pohledávat. Sám se k trestným bodům přiznal, a ještě se snažil bezostyšně svalit vinu na řidiče sanitky.

Policie však na místě zajistila důkazy o jeho vině. K čelní srážce došlo zřetelně v jízdním pruhu sanitky. Protože šofér vinu popírá, přicházejí v úvahu dvě verze. Buď za volantem usnul a kamion přejel do protisměru, nebo riskantně předjížděl a už se nestihl vrátit do svého pruhu. Policie se přiklání ke druhé verzi a hledá případné svědky.

denaaa ( 9. října 2009 18:38 )

Bohužel jsem to hovado, co řídilo ten kamion, taky viděla večer v TV a co víc, jela jsem odpoledne tím místem a ikdyž už bylo vše odklizené, všude kolem bylo vidět, jak strašné to muselo být, měla jsem děs v očích a husí kůži na celém těle, a to jsem nic neprovedla a nijak osobně se mě to netýká.. Kdybych tomuto byla účastna jako přímý svědek, nejspíš bych se sesypala! Reakci toho hajzla, který se dokonce na kameru smál, nechápu a myslím, že pro něj neexistuje dostatečný trest!!!! Přeji hodně sil všem pozůstalým a těm, jejichž rodinní příslušníci byli vážně zraněni.

vrba ( 9. října 2009 13:09 )

Přesně totéž jsem chtěl napsat. Plný souhlas, opravdu cynické hovado, které bych snad ,být tím reportérem, praštil mikrofonem do jeho sprosté tlamy. Navíc ten chlápek musel jezdit jako hovado už dříve, protože už přišel o body, a navíc od pohledu vypadal jako notorický alkoholik.

dedekkk ( 9. října 2009 13:06 )

Při sledování takových zpráv, nebo čtení podobných hrůz vždycky lituji, že byl u nás zrušen trest smrti. Jsou chvíle, kdy se mi to zdá jako jediný možný trest. Tento případ patří mezi ně.

komarius ( 9. října 2009 12:05 )

100bodů

akka ( 9. října 2009 10:15 )

také souhlasím, dokonce mi to přišlo , že je mu to jedno..prostě JEN zabil dva lidi!!!! otřesné!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání