Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přejel syna (3) sekačkou: Takhle se to stalo

Otec usekl synovi ruku sekačkou: Takhle se to stalo
Otec usekl synovi ruku sekačkou: Takhle se to stalo  (Autor: Infografika Blesku)
Autor: Pavel Ryšlink - 
17. září 2009
15:46

V létě ho přejel otec sekačkou na trávu a tříletý hoch ze Zábeštní Lhoty na Přerovsku podstupuje v těchto dnech náročnou léčbu.

Chlapec každý den desítky minut dýchá namísto vzduchu téměř stoprocentní kyslík, a to při až třikrát vyšším tlaku. Díky tomu se přišité končetiny lépe a rychleji hojí. Policie už také zjistila, jak se přesně neštěstí stalo.

Při letní srážce se sekačkou přišel malý chlapec o ruku. Stroj mu dále usekl pravou nohu pod kotníkem a vážně poranil levou nohu. Vyšetřovatelé zjistili, že otec sekal u domku na zahradě trávu. Se sekačkou uvízl ve výmolu. Aby ji mohl vyprostit, nadzvedl kola. Nechal přitom běžet motor. Chlapce, který si hrál poblíž, zahnal na pískoviště. Když pak stroj nadzvedl, ten se zprudka rozjel. Právě v tu chvíli pod něj vběhl tříletý klučina.

Místo tragédie Místo tragédie | Pavel Ryšlink

Olomoučtí plastičtí chirurgové a traumatologové těžce zraněného hocha operovali více než patnáct hodin. Ruka byla bohužel tak zdevastovaná, že už se ji zachránit nepodařilo, zatímco levou nohu stačilo podle operatérů jednoduše sešít. Useknutou pravou nohu pak lékaři zrekonstruovali s pomocí částí z uťaté ruky a přišili.

Rány se podle lékařů dobře hojí. Pomáhá tomu i hyperbarická komora ostravské nemocnice, kde chlapec pobývá desítky minut denně. „Hyperbaroxie způsobuje zvýšené okysličení krve. V uzavřené prostoře při tlaku 2,5 až třikrát vyšším, než je běžný atmosférický, inhalují pacienti téměř stoprocentní kyslík,“ vysvětlil mluvčí olomoucké fakultní nemocnice Egon Havrlant. „Tato léčba se mimo jiné využívá právě při retransplantacích traumaticky amputovaných končetin k lepšímu hojení. Což je případ našeho malého pacienta,“ dodal.

Otec usekl synovi ruku sekačkou: Takhle se to stalo Otec usekl synovi ruku sekačkou: Takhle se to stalo | Infografika Blesku

Více o případu čtěte zde >>

rikyb ( 18. září 2009 19:27 )

Ne že bych se zmíněného otce nějak zastával. Ovšem když jsem sekl trávník na dvorku mateřské školy, učitelky pustily děti bezmyšlenkovitě na dvůr. A to by měly být profesionálky.

january79 ( 18. září 2009 14:06 )

Nezlobte se, ale vypadá to, že máte patent na rodičovství. Vaše kritika spíš zavání závistí. Nevím, jak z vlastnictví sekačky vyvozujete odvozujete majetkové poměry rodiny tj. velikost domu a hlavně to, kde byla či nebyla v době úrazu matka. Sama děti mám a vím, že je nemožné stát jim v pozoru za zády po celou dobu, kdy jsou aktivní. A všichni víme, jak dalece tříleté dítě poslouchá. Rozhodně nemáte právo někoho nazývat debilem. V rodině jsem měli bohužel velmi podobný úraz. Sice při něm nebyla sekačka, ale následky byly fatální. Viník - otec. Je to člověk, který pracuje ve složce integrovaného zásahového sboru a přesto se stalo co se stalo. Je šílené, když dojde ke zranění dítěte. Ale kdo jste, že hážete kamenem?

helena ( 18. září 2009 09:21 )

stalo se prostě JEN normální neštěstí?? no to si snad děláš pr.... ne!!!! jakmile má člověk dítě, tak se prostě MUSÍ za každých okolností chovat tak, aby mu neublížil

saryk ( 18. září 2009 06:45 )

Ale prosimte, stalo se proste jen normalne nestesti, se spoustou blbych souher okolnosti. Nehody a urazy se stavaji dnes a denne i inteligentnim lidem. Je prece jasne, ze to neudelal schvalne. Proste mu zapadla do vymolu a chtel ji rychle vyprostit, no nevyslo.Nemuzes kazdou vterinu myslet uplne na vsechno a vzdy vse predvidat a predpokladat. Proste nestastna nehoda a tecka.

tarantuletarantule ( 17. září 2009 18:34 )

a tobě ze všeho nejvíc štve že maj barák a peníze viď? Radši doufej že Tobě a tvým blízkým se žádné neštěstí nestane a nemudruj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání