Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech dostal na Slovensku 22 let vězení

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
12. září 2009
07:23

Český občan Igor Tököli byl na Slovensku za vraždu důchodkyně odsouzen ke 22 letům vězení. Slovenský Nejvyšší soud zároveň vyhověl žádosti odsouzeného, aby si trest odpykal v Česku.

O případu informoval server cas.sk, podle kterého ovšem slovenská policie upozornila na nesrovnalosti ohledně převozu odsouzeného do Česka.

"Klient požádal o výkon trestu v České republice, Nejvyšší soud mu vyhověl," řekl Tököliho obhájce. Server cas.sk tvrdí, že soudce kromě nařízení eskorty odsouzeného do ČR rozhodl i o jeho propuštění z vazby. Podle tohoto rozhodnutí by prý slovenská policie musela Tököliho na českých hranicích pustit.

Postup soudce prošetřuje šéf slovenského Nejvyššího soudu Štefan Harabin a odsouzený zatím zůstal ve vězení. Podle slovenského zákona rozhoduje o převozu k výkonu trestu v cizině ministerstvo spravedlnosti.

Nyní 41letý Tököli podle soudního verdiktu zavraždil ještě s jedním mužem v dubnu 2005 čtyřiaosmdesátiletou stařenku v obci Prestavlky na středním Slovensku. Žena násilníkům odmítla dát peníze, Tököli ji údajně pořezal a oběť vykrvácela.

zirafa ( 12. září 2009 22:10 )

....ze čtvrti Madarnemel....

rescator ( 12. září 2009 07:51 )

To musí být jedine pražák....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání