Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Šťastný konec štěněte: Týraný Ťulda už má nový domov!

Lexík dává rád najevo, že svou novou rodinu miluje.
Lexík dává rád najevo, že svou novou rodinu miluje.  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
29. srpna 2009
05:12

Šťastný konec má příběh štěněte, které těžce zraněné týden bloumalo po Encovanech na Litoměřicku. Štěňátko téměř slepé na jedno oko dopravili lidé do útulku v Řepnici, kde dostalo jméno Ťulda.

Odtud si ho vzala hodná rodina Zatirandových z Litoměřic, která zubožené a nemocné štěně vyléčila a navíc mu vrátila důvěru v lidi.

O krutém osudu štěněte Ťuldy, kterého bili klackem si můžete přečíst ZDE.

„Přivezl ho syn Jakub. Vybral si ho, protože mu ho bylo líto,“ řekl Oldřich Zatiranda (49) s tím, že Lexík, jak pejska přejmenovali, stmelil celou rodinu. „Je to náš miláček a velký mazel. Vyžaduje neustále pozornost, takže s ním stále někdo je. Ze začátku musel na kapačky, to s ním absolvovala moje bývalá manželka. Doteď dostává dvakrát denně antibiotika. Dva dny jsem vůbec nespal, protože jsem mu oko mazal mastí. Chlapi v práci si mysleli, že jsem někde flámoval,“ smál se Oldřich Zatiranda.

Teď už je z Lexe úplně normální, veselé a hravé štěně. Čeká ho ještě operace. Náklady na ni ale neponesou Zatirandovi sami. „Za to, že se ho ujali, i když věděli, že budou muset do jeho léčby investovat, jsme se rozhodli uhradit jim polovinu ceny operace,“ řekla majitelka útulku v Řepnici Miluše Maskulanisová.

jity ( 29. srpna 2009 10:03 )

si zaslouží také pochvalu,že se ho vůbec ujali. V našem regionu by ho nevzali a pokud ano tak obec by musela platit denně až 1000,-Kč. Tak vyhozeného pejska,který byl ještě štěně nikdo nechtěl, ani městská policie, naštěstí se ho ujala místní rodina. Nevím potom k jakému účelu útulky slouží, když obec musí dávat takové peníze.

alzbeta59 ( 29. srpna 2009 05:44 )

bless thee and keep thee

Zobrazit celou diskusi