Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kriminálník týral důchodce, pak brutálně zavraždil přítele

Nebezpečný recividista Radomil Šoman (40) byl odsouzen za vraždu homosexuála na 11 let do nejpřísnější věznice.
Nebezpečný recividista Radomil Šoman (40) byl odsouzen za vraždu homosexuála na 11 let do nejpřísnější věznice.  (Autor: Ivana Žáková)
Autor: Ivana Žáková, pes - 
19. června 2009
14:36

Brutální násilník a teď i vrah. Nebezpečného recividistu Radomila Šomana (40) v pátek Krajský soud v Ostravě odsoudil za vraždu homosexuála na 11 let.

Kriminálník ale nevyleze z basy dříve než za 15 roků. Přítele totiž zprovodil ze světa v podmínce, poté co byl na zkušenou propuštěn za loupežné přepadení důchodců.

Z předchozího trestu mu zbývá si odpykat více než 1200 dní. Svobody si Šoman dlouho neužil. Narazil si o osmnáct let mladšího homosexuálního přítele, s nímž žil v rodinném domku v Příboře. Loni 26. ledna Martina surově zabil z malicherných důvodů. V opilosti mu vyčítal, že nepracuje a nepodílí se na financování baráku. V návalu vzteku ho mlátil hlava nehlava. „Způsobil mu podlitiny na hlavě i obličeji. Oběti poranil krční orgány, až se udusila,“ potvrdil obžalobu i soudce.

„Položil bych za něj život. Miloval jsem ho,“ snažil se zapůsobit na soudce násilník Šoman. „Nezabil jsem ho. Musel to udělat někdo jiný. Martin žil, když jsem ho naposledy viděl,“ trval na svém zločinec. Odjel prý do Kopřivnice, kde potkal v baru muže. Přivedl si ho domů kvůli sexuálním hrátkám, do kterých chtěl zapojit i Martina. Toho však po návratu našel bezvládného na zemi.

Stát propouští na svobodu nebezpečné zločince, kteří pak páchají další násilnosti. Šoman je toho ukázkovým příkladem. V Brně extrémně brutálně přepadnul a týral starší lidi. S dalším lupičem je několik hodin v bytě týrali a nutili, aby řekli, kam dali peníze. Šoman dostal za loupež 10,5 roku. Po šesti letech by propuštěn, přestože už měl za sebou závažnou kriminální minulost. „Jak je možné, že byl tehdy podmíněně propuštěn, nevím. Je to pro mne nepochopitelné,“ podotknul předseda senátu Miroslav Mucha.

cizinka ( 19. června 2009 14:52 )

tak to vypada, kdyz mame takove benevolentni soudce...a co je za trest basa pro homouse??! To je spis odmena...nedela nic, zrat dostane pravidelne a vyzivnejsi stravu nez vetsina slusnych lidi a o sex ma taky postarano...proste raj!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání