Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Znalec: 8 lidí u Studénky zabil 'šlendrián'!

Okolnosti nehody vyšetřují znalci
Okolnosti nehody vyšetřují znalci  (Autor: David Malík)
Autor: INT, raj - 
7. června 2009
06:32

V monstrproces, při kterém mají padat i »velké hlavy«, má vyústit vyšetřování loňské tragické železniční nehody u Studénky. Tehdy tu rozjetý rychlík Comenius vrazil do mostu, který se krátce před tím zřítil na trať. Srážku nepřežilo 8 lidí, téměř 80 jich bylo zraněno.

Je jisté, že nezůstane jen u obvinění inženýrů z firmy Bögl a Krýsl, uvádí server Aktuálně.cz. Stíhání podle znalce na mostní konstrukce Jiřího Studničky hrozí i lidem z hlavní dodavatelské firmy Dopravní stavby Ostrava či lidem z moravskoslezského krajského úřadu, který prostřednictvím své společnosti zajišťoval dozor na stavbě.

Studnička při zkoumání stavby dospěl k přesvědčení, že stavbaři ve Studénce chybovali na každém kroku. Proč kompetentní lidé tak málo sledovali rekonstrukci mostu? Znalec se domnívá, že pro firmy, které dělají miliardové projekty, šlo spíše o nezajímavou zakázku za pouhých 26 milionů.

Je zajímavé, že firma Bögl a Krýsl dostala zakázku na obrovský most nad pražským Radotínem. Jde o největší ocelový most v Česku.

hani ( 7. června 2009 09:22 )

Ta tragedie jsou jak odmena za informace o genetycke zbrane z nem. Bohunice pro Ceske drahy. Jsem dost podrobne psala pro to insppekce CD. Aby nikdo ne kopal vic jejich takhle zasrasuji. Potrestaji jenom malu rybicku. Na Vladu, ktera provozuje obchod genetycke psychotropne eleksiry nikdo ne smi ani mrknout. To je Cesky standart demokrace. Zodpovedni i vlada Topoluv i socdemaky s Paroubakem. Ktere moc dobre vi pro pouziti a vyrobu genetycke zbrane. Proc socdemaky ne chteji zastavit takove bandito? Pro sebe drzi? Pavouky na Hrade. A nevinne lide zemrou. I vcera i dnes a zitra znov a znov.

gogo ( 7. června 2009 07:56 )

za smrt tolika lidí bude skutečně souzeno a odsouzeno. Zatím se vždy v takovýchto případech u nás vše rozplynulo časem do ztracena. Jen někdy nějaká malá rybička byla - aby se neřeklo - byla na pár měsíců odsouzena ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání