Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Motorista zbil ženu kvůli vysoké ceně chřestu

Chřest omyjte, oloupejte a uvařte ve slané vodě, do které jste přidala kostku cukru. Vařte 10 až 15 minut.
Chřest omyjte, oloupejte a uvařte ve slané vodě, do které jste přidala kostku cukru. Vařte 10 až 15 minut.  (Autor: z knihy Recepty ze života 16, vydavatelství Ringier Slovakia)
Autor: ČTK, pal - 
19. května 2009
10:10

Německá policie pátrá po motoristovi, který zbil čtyřiadvacetiletou ženu prodávající bílý chřest. Muže totiž rozčílila odpověď prodavačky, které se ptal na cenu této vyhledávané jarní zeleniny.

Ceny chřestu během krátké jarní sezony silně kolísají. Na počátku sezony stojí někdy kilogram křehké pochoutky i deset eur (přes 260 korun).

Muž prý začal na ženu křičet, že cena chřestu je přehnaná. Potom ji uhodil do tváře a pohrozil jí, že na ni pošle svého psa. Vyděšená prodavačka utekla a zavolala policii.

"Motorista tvrdil, že její ceny byly naprosto extrémní," řekl mluvčí západoberlínské policie Dietmar Keck. Kolik žena za chřest chtěla, ale neuvedl.

Ceny chřestu se nyní pohybují od jednoho do pěti eur za kilogram, uvedl mluvčí. Každoročně se ho sklízí kolem 55.000 tun v hodnotě 175 milionů eur.

djaba ( 19. května 2009 21:46 )

Jen mrkněte mnohde na ceny některého soukromníka.Nebýt našich supermarketů,tak by nás ti hoši svlékli pomalu do naha.O nějaké čerstvosti zboží se už vůbec mluvit nedá,nevoňavou uzeninu vám nevezmou zpět a hygiena je jim cizí.Namítnete , že nedávno se řešilo nějaké zelené maso v jednom marketu,ale to byl problém zaviněný šéfem.Ale kvůli ceně nebo kvalitě se se do prodavačů nemlátí.

Zobrazit celou diskusi