Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Evropská komise varuje před Facebookem a spol.

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
28. ledna 2009
10:50

Viceprezident Evropské komise a komisař pro spravedlnost Jacques Barrot brojí proti stále populárnějšími internetovými komunitními sítěmi. Zvláště zmínil Facebook.

Podle Barrota začínají ve stále větší míře tyto sítě využívat zaměstnavatelé ke šmírování svých zaměstnanců a firmy získávající údaje do databází pro reklamní účely. Varuje před negativními následky, které může přinášet odhalování každodenního života v přímém přenosu a neuvážené poskytování osobních údajů a fotografií na sítí. Dalším problémem je podle Barrota věková hranice pro uživatele. Děti se často na těchto sítích vydávají za starší.

Komise vycházela ze studie podle které si je pouze třetina uživatelů ve věku od 15 do 24 let vědoma svých práv v souvislosti s nakládáním s osobními údaji. Dočkáme se chvíle, kdy Evropská unie bude cenzurovat i Facebook? Informoval o tom deník Právo.

lucrecia ( 13. dubna 2009 22:24 )

To je zajimave,ze nikdo, nikoho jeste nevaroval pred Evropskou komisi. Nebo maji obavy,ze by se volici v EU,mohli domluvit a jit demonstrovat, jako v Zabrehu proti politikum v Evropske komisi?)

Zobrazit celou diskusi