A jak se Mark Zuckerberg (24) k takovému bohatství vůbec dostal? Přišel s geniálním nápadem - založil internetovou síť Facebook.

Jeho majetek lze jen těžko odhadnout, pětiprocentní podíl na svém webu Facebook.com se mu však podařilo prodat Microsoftu za neuvěřitelných 240 milionů korun. A to Facebook teprve nedávno oslavil čtvrté narozeniny. Za peníze, které má, by si mohl koupit 11 702 automobilů značky Porsche Carrera S. Navzdory svému obrovskému majetku však o sobě prohlašuje, že stále zůstal tím skromným chlapcem, kterým vždy byl.

Sympatický mladý podnikatel chodí nejraději v džínách a sandálech. Dokonce ani není vlastníkem nějaké honosné vily a bydlí v podnájmu. Ten si sehnal teprve nedávno a prozatím spí na zemi na matraci. Ani luxusní sporťák mu neparkuje před domem. Do své kanceláře chodí zásadně pěšky!

Mark se narodil v New Yorku a už od dětství byl blázen do nových technologií. Jeho otec pracuje jako zubař, matka je psychiatrička. Během studií na Harvardu, kde se věnoval programování, dostal nápad, že založí Facebook. A tím odstartoval svoji závratnou kariéru. Jeho brilantního nápadu v současné době využívá 50 milionů uživatelů!


Co je Facebook?

Sociální síť, která lidem dokáže usnadnit jejich kontakt s přáteli, popřípadě jim pomáhá získat nové. Kromě možnosti nahrávat fotky a komunikovat je dnes doprovázen spoustou dalších prvků, například hrami.