Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Facebook plánuje manifestaci za postavení knihovny

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: red - 
16. ledna 2009
17:48

Smrt Jana Kaplického šokovala celou společnost.. Například na portálu Facebook.com již krátce po jeho úmrtí vznikla řada diskuzních fór a skupin. Chystá se i manifestace za postavení Národní knihovny.

Internetové komunity na Facebooku jsou věnovány jak památce a osobě světoznámého architekta, tak i jeho dílu. Některé se přímo staví za zrealizování Kaplického návrhu nové budovy Národní knihovny na Letné.

Například k fóru s názvem Vzdávám hold Mistrovi Kaplickému a chci, aby v Praze stála jeho knihovna se během dvou dnů připojilo téměř jedenáct tisíc lidí. Za zmínku stojí také fakt, že tato skupina plánuje v nejbližších dnech velkou manifestaci, aby byla knihovna postavena co nejdříve. Její organizátoři zatím čekají na povolení. Jak se ale na Facebooku nechali slyšet, rozhodně jí nechtějí jakkoli narušit smutek Kaplického blízkých.

Mezi účastníky diskuze padají návrhy termínu a místa případného setkání. Co do lokace mezi nimi vítězí Letná, a to na místě, kde podle prapůvodního návrhu měla nová budova Národní knihovny stát.

radekpriborsky ( 23. ledna 2009 19:31 )

Upřímně, vzdávám hold panu Kaplickému a soustrast jeho rodině. Myslím, že to byl veliký architekt, ale s jeho stavbou, tak jako spousta dalších, nesouhlasím. A dalo se čekat, že po jeho smrti se objeví lidé, kteří ji budou chtít prosadit jako jakýsi památník - pocta In memoria. Věřte, byla by to trapnost to realizovat...

hanzin ( 17. ledna 2009 02:07 )

kdysi a kdesi k tomuto tématu knihovny někdo napsal, že jí zničila česká MALOST...hrají si tu na předsedy unie a chtělí být světový...jakmile někdo udělá COKOLI jinak, než je zvykem, postaví se k němu češi zády...bohužel mě to nepřekvapuje, pokud jsou všichni jako VY....vidláci......

stefanka ( 16. ledna 2009 20:20 )

Doufam,ze se tato stavba nerealizuje!!!!

mouse ( 16. ledna 2009 19:43 )

asi bydlí v Praze a jak dlouho.

Zobrazit celou diskusi