Masopust bez masa by nebyl pořádným masopustem. Tradičně se ve dnech předcházejících Popeleční středě pořádaly zabijačky. Podívejte se, jak si doma navařit, jako byste na jedné byli:
Případně si zabijačku můžete připomenout vepřovými hody s pečeným kolenem a žebírky, nebo domácí játrovou paštikou:
Masopustní doba rovněž nabízí možnost zkusit recept na bůček od vítěze soutěže MasterChef Česko 2020 Romana Staši. Ten svůj bůček připravuje se třemi druhy zelí:
K masopustu tradičně patří i sladké jídlo. Hlavně tučný čtvrtek se pojí se smažením koblih. Podívejte se, jak je připravuje například hvězdný cukrář Josef Maršálek:
A pokud nemáte čas na kynuté koblihy, můžete vyzkoušet recept na koblihy za šest minut podle blogerky Markéty Chovancové.
Koblihy ovšem nejsou jediným sladkým masopustním pečivem. Připravit si můžete i tradiční valašské frgály.
Videorecepty
Recept: Masopustní koblížky Videohub ženských webů
Recept po babičce: Sulc Videohub/recepty