DISKUSE K ČLÁNKU

endi:Nezáleží či je to york alebo pitbul..chovateľ alebo majiteľ si má vycvičiť psíka ako sa patrí aby nikomu neublížil.Je to ako s deťmi ako si ich vychováme také budú ako napísala babca.Ale som za,že väčšie plemená psóv by mali mať náhubky keď idú medzi ludí.

(15. 02. 2009 14:13)

babca:Libi se mi, ze jsou tady jenom kladne prispevky, pes, to je podoba cloveka a vzdycky se chova tak, jako jeho pan, je to stejne jako u deti, chovaji se tak, jako jejich rodice, protoze je to naucili.

(14. 02. 2009 21:04)

zirafa:Před několika lety jsem nastoupila jako účetní do malé soukromé firmičky.Sídlila ve vilce se zahradou, na zahradě byl kotec a v kotci vlčák.Bylo mi doporučeno, abych se ke kotci ani nepřibližovala, že je velice ostrý. Po několika dnech mi to nedalo a šla jsem se na toho "zabijáka" podívat. Jakmile mě zmerčit, začal vyvádět tak, že div kotec nerozbil. Zubama se snažil roztrhat pletivo a štěkal jak pominutý.Chvíli jsem ho z uctivé vzdálenosti pozorovala a pak jsem odešla. Druhý den jsem na něho začala mluvit.. Chodila jsem za ním každý den a povídala jsem si s ním.Štěkal na mě čím dál míň...Za týden jsem mu donesla loupáček a tím jsem si ho koupila úplně, už se nechal přes pletivo i podrbat. No dopadlo to tak, že za 14 dní jsem mu čistila kotec, nosila žrádlo a vodu,hráli jsem si na zahradě.. Skákal radostí, jen mě ráno viděl jít do práce... Majitelé nevěřili vlastním očím, psa se báli i letití zaměstnanci. Asi nikdo z nich nepochopil, že pejsek potřebuje společnost, vlídný slovo a hlavně lásku! Bohužel, Bak už je v psím nebi, ale dodnes na něho vzpomínám...

(13. 02. 2009 23:02)

kajka:nemají žádné zkušenosti pak se o něj neumí postarat a tak to dopadá, tahle diskuze je na hodně dlouho.......

(13. 02. 2009 18:18)

kajka:Můj názor na bojová plemena je jednoznačný, bojový pes neexistuje, je jen špatný páníček.Sama jsem měla rottweilerku a nebyl s ní nikdy nejmenší problém, spíše jsme měli problém s předsudky okolí, neznalí na nás pokřikovali díky médiím, že máme zabijáka, že nám ji otráví, odstřelí... Mně osobně velký pes nikdy nenapadl, za 1.cizí psy nehladím ani je nijak neprovokuji a za 2. velcí psi si uvědomují svou sílu a pokud je nikdo nprovokuje nebo vyloženě neučí útokům, tak k nim důvod nemají. Pokud mám IQ tak vím, že ať pes nebo fena, ať malý nebo velký, mají svá teritoria, která si hlídají a když vidí konkurenta-jiného psa tak mám mít vodítko a tím předejdu případnému konfliktu a to platí i pro malé psy. Bohužel jsme se setkala s názorem to je malý pes ten nemusí být na vodítku, vyháška zní pro všechny stejně, mně osobně se do nohy zakousl 1x jezevčík a 3x pudl a samozřejmě běhali na volno bez obojku i vodítka a ani neovládali základní povely! Titulky typu staford roztrhal dítě, rottweiler zaútočil na ženu, mají svá zákoutí, když se podíváme za oponu, tak zjistíme, že dítě přelezlo plot a nebo, že psa dráždilo, či mu jinak ubližovalo....Pes když se třeba lekne tak reaguje jinak než když se lekne člověk.Náhubek je kategorie sama o sobě!Naše fenka nikdy nikoho nekousla, jednou se k ní rozběhlo cizí dítě sotva 2leté a zavěsilo se jí na krk, naše fena zkoprněle stála a čekala až si rodiče dítě sundají dítě z jejího krku,jiný pes by mohl kousnout ze strachu, že jde o útok a rodiče dítěte se smáli jak je to milé, mně to milé nepřišlo, protože kdyby se leknutím ohnala tak by nekousla, protože nekousala nikdy ale bouchla by dítě do hlavičky náhubkem a to nemuselo dopadnout vůbec dobře a těm rodičům by do smíchu nebylo a co by psali titulky rottweiler napadl 2leté dítě a roztříštil mu hlavu a co by se s ním stalo? Byl by utracen a já v base, takže problém je i v lidech, kteří psa nikdy neměli a neví jak se mají chovat, pak v těch co mají psa jako zbraň a v těch co si pořídí psa a

(13. 02. 2009 18:17)

zirafa:souhlasím s vámi, je to všechno v lidech... Jen nemám ráda, když je pes, ať už malý nebo velký, bez vodítka a páníček předvádí, jaký je borec, když psa neuváže... A pokud jde větší pes mezi lidi, měl by mít i náhubek, nikdy nikdo neví, po kom se z nějaké příčiny ožene...
Kategorie BOJOVÁ PLEMENA je nesmysl!!

(13. 02. 2009 22:42)

19540:MěL jsem rotwajlerase kterým si mohli hrát malé děti i kdzž měl zkoušky zv2 a na mistrovství republiky se umísti na 6 místě. Proto si troufám tvrdit že záleží na pánovi jak ho vychová. Pepino.

(13. 02. 2009 13:40)

anicka84:bojovej může být i jezevčík, nebo čivava, když to z něj debil páníček udělá... proto nechápu, kdo a proč vůbec rozhoduje o tom, zda bude či nebude nějaké plemeno "bojové"...
taky mám doma jednoho 40ti kilovýho postelovýho bojovníka
no jo, náš stát, tady už se nedivim ničemu

(13. 02. 2009 13:10)

aurora:jde taky o to, že když napadne třeba čivava nebo jezevčík, neudělá takovou spoušť jako třeba staford nebo dobrman. Proto možná stále slýcháme o těch větších útočnících

(13. 02. 2009 16:18)

nechapu:Řekla bych to asi takto. Bojový psi nejsou, spíše blbý lidi kteří z normálních psů dělají bojové. Sama jsem měla křížence rotvajlera, pitbula a vlčáka, bylo to takové 50-ti kilové zlatíčko a byl to opravdu mazel

(13. 02. 2009 11:23)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy