DISKUSE K ČLÁNKU

sept88:zdravím všechny majitele úžasných "bojo­vých/p­oste­lových psů" mám šestnáctiletého bulíka a čtyřměsíční miminko a neznám obětavějšího ochránce. Byla sice dřina ho vychovat aby ignoroval ovčáky a podobná plemena, která pobíhají navolno a snaží se ho pokousat, jelikož ho jako štěně hodně ošklivě ovčák pokousal. Ale dá se to zvládnout. Co se týká lidí neznám víc prodejná plemena. Když se mě někdo zeptá, což je časté, jestlý je to bojové plémeno nebezpečný... říkám že ano, už mě mockrát zalehl v posteli a málem udusil lidi potřebují mít důvod proč být na někoho zlí a noviny tomu přidávájí. Kdejaký oříšek někoho pokouše, dají k tomu fotku bula, dobrmana apod a titulek zní, kdy zakážou konečně bojové psy....

(10. 03. 2009 18:13)

hylda:jsem štastná,že vyhráli bojová plemena,jsou to totíž nejhodnější mazli přátelští,postel křeslo jejich pelech,mam dva a budu jednoho přihlašovat do soutěže,ŠERMEN je opravdu ten krsavec,který stoji zat ho přihlásit.Děkuji blesku,že něco takového umožnil tuto soutěž sařadil do nejčtěnějšího deniku.Čtenáři maji možnost posoudit tuto rasu,že neni každý bojoví,neměnilabych je.

(07. 03. 2009 16:27)

netty:Je to pouze o výchově psa ,pravda že bojová plemena jsou více nesnášenlivý s ostatnímy psi ,ale i to se dá překonat.Tito psi mají agresivitu vrozenou a není potřeba to v nich více probou­zet(vý­chovou­).Na druhou stranu jsou to úžasní obranáři neznám jiné plemeno psa, které vás bude bránit dokud se bude moci hýbat.Dokážou být i super domácí mazlíci.myslím že toto téma je plné předsudků a dosti zmedi­alizo­vané­.Koli­krát jste v televizy slyšeli oříšek pokousal člověka ?Děje se to častěji než si myslíme.

(03. 03. 2009 09:51)

klariny:Náš osmiletý staford jezdí s námi na dětské tábory kde je 60 cizích dětí je to miláček všech.Nikdy nezavrčel či se postavil proti člověku jen mu křupne v kebuli když vidí míč.Nemá rád malé psi protože štěkaj jako blbý a nejsou na vodítkach.Jinak je to nejlepší pes,kterého jsme kdy měli a to že jsou odsuzuváni dělají média a hloupí lidé,kteří se chtějí zvidi­telnit­.Nej­horší jsou ti malí ksindlové já jim říkám podkolenní rasy. Aproto budu vždy obhajovat stafor­dy,rot­vajle­ry,do­brma­ny a pitbuli protože mi co je máme víme že to jsou ZLATÍČKA.

(25. 02. 2009 15:09)

abdulka:no jasně a sloučím 2 diskuze, naše ptitbulka a i náš americký buldok do postele patří - a víte , co je energetický dům - dům se psy v posteli.A také nikoho nepokousali , jen oblizujou z radosti a s radostí.
Víte kolik je pokousaných lidí od jezevčíků, kokrů, yokšíráků?No co , jen bych se opakovala

(02. 03. 2009 10:39)

duna:vlastním fenu staforda a už byla 2x pokousaná. Poprvé to bylo od jezevčíka a podruhé od kokra pak kdo je bojovej. Ona jen seděla a koukala a ani jeden pes nebyl na vodítku samozřejmě jí to trochu poznamenalo a když slyší zavrčet psa především kokra a jezevčíka tak vycení zuby, ale nikoho nepokousala. Takže můj názor je, že někdy jsou horší ty malý kriplové než tzv. bojové plemeno.

(24. 02. 2009 12:29)

martinek866:Ahoj, všichni tu máte pravdu bojová plemena nejsou a za všechno může jen jejich pán, ale jaké je v našem státě opatření proti blbejm páníčkům? Žádné.Já sám mám pitbulla a mam zkušenosti s rotwajlerama a s dobrmanem.S mým pitbullem už mám ve svém městě docela dobré jméno a snažím se změnit nevalnou pověst pitů.Můj pit je ten nejůžasnější pes co znám, miluje děti a kdyby to šlo tak se nechá pohladit od každého člověka na světě.Mému pitovi se věnuji deně a první rok jeho života jsem mu dal každý den minimalně 4 hodiny ze svého života+samozřejmě pravidelné venčení, což v dnešní době málo kdo dokáže a taky by si neměl takové plemeno pořizovat,ale jak tomu zabránit?Jelikož v nesprávných rukou je tento pes zbran a jsem si toho dobře vědom jsem pro zavedení psychotestů a povinných zkoušek posluš­nosti­.Nemys­lím si že to je nějaké omezování jak se hlásalo v televizi.Kdo takového psa chce mít to podstoupí a kdo to podstoupit nehodlá nemá o toho psa takoví zájem a nebyl by mu dobrým páníčkem.Ty lidi co maj pravomoce k udělování zákonů jen volají do světa jak to jsou zlí psi a jaké to jsou zbraně ale žádná opatření nezavedou.V Americe byli i doby kdy za největšího zabijáka byl považován bernardýn a dovede si to už dneska někdo představit? Já tedy ne. Tak proč nepomoct napravit pochroumanou reputaci taky těm plemenum co mají velkou sílu a ještě větší srdce?Ať lidi poznaj jaký to jsou úžasný psi v rukou dobrého pána.

(24. 02. 2009 09:25)

hlandy:Zdravím,i já souhlasím s drtivou většinou toho,co zde píšete.To co je neustále v médiích je vždy jen jednostranné,nikdy tam není ani náznak toho,že pes za to ani nemohl,prostě pokousal dítě,utratit a basta a vždycky když takové zprávy vidím,mám vztek a chce se mi brečet.Moje sestřenice měla německého ovčáka,dělá mnoho let cvičitelku na cvičáku a psům rozumí jako málokdo.Její pejsek byl miláček a naprosto vycvičený.Uměl povely o kterých se mnoha lidem ani nezdá (dělal na povel mrtvýho,uměl chodit po zadních) ale měl samozřejmě v malíčku 100% poslušnosti i obranu.Sám nikdy nikoho nenapadl,ale několikrát se stalo,že sousedovic smečka 4 malých (s prominutím) smetáků se na něj venku když se potkali vrhla a zakusovala se do něj ze všech stran.Ovčák měl vždy náhubek a byl na vodítku,ti psi běhali po ulici neustále sami bez majitele.Několikrát se snimi sestřenka snažila mluvit,ať si je hlídaj nebo mu jednou ten košík z tlamy sundá,nehledě na to,že všude okolo jezdila auta,ale těm majitelům to bylo zřejmě jedno.Dopadlo to tak,že tenhle statný úžasně vychovaný naprosto zdravý 5-tiletý pes,co měl oplocený kotec s vyhřívanou boudou na oplocené zahradě byl jednoho dne nalezen v kotci mrtvý,okolo kusy masa,které mu panička nedala Všem to bylo jasný,ale důkazy samozřejmě nebyly žádné.Naštěstí se tato "rodinka" po nějaké době odstěhovala a pak si má sestřenice pořídila psa nového,křížence ovčáka a velkého knírače z útulku,dnes už ho má 6 let a je to opět nejposlušnější pes široko daleko,ale na toho prvního nezapomene nikdo,kdo ho znal...Já sama mám u rodičů 13 letého jezevčíka a můžu potvrdit, že je to hrozná bestie (ale samozřejmě jí mám ráda),nesnáší štěňata a napadá je,i přes veškerou snahu se nenaučila skoro žádný povel,narozdíl od mých známých,co mají ty "bojovníky" co poslouchali na slovo už v pár měsících.Já mám teď 2 týdny štěně křížence ovčák+pitbul,takže mě určitě v budoucnosti čeká nějaké to setkání s "pitomcem",ale svojí Korny nedám a navíc se ráda hádám...

(23. 02. 2009 18:42)

mispulin2000:všechny vás zdravím máme doma skoro 3 letého staforda a musím říct že je to ¨mazel a kamarád a nikomu by neublížil vždy jde jen o výchovu a ne o to jaká to je rasa takže ty lidi který tyhle psi neznaj by si o nich měli něco přečíst a přijít s nima do styku aby poznali jaký to jsou mazlíčci

(23. 02. 2009 17:38)

arven:od přírody žádný bojový pes neexistuje,ten titul vymysleli zase jen lidé.Vychovaný staford,nebo rotvík jsou stejnou hrozbou jako jezevčík nebo čivava.Každý by si měl pořídit plemeno na které sám stačí.Jakou povahu má pán,takovou předá i svénu miláčkovi.

(23. 02. 2009 11:07)

nimako:Vlastním 3měsíční fenečku amerického stafordšírského teriéra, a rozhodně jí nepočítám do bojových plemen, tento název ani neuznávám. Je dost přehnaný, ale samozdřejmě záleží na výcviku a výchově psa takže na majitelích. Sama osobně znám takových to psů spousty kteří jsou daleko milejší k lidem dětem než jakýkoli jezevčík mám s nimi velice dobrou zkušenost

(19. 02. 2009 13:56)

audry:Tak si tu pročítám příspěvky a názory a musím podotknout,že souhlasím s většinou lidí tady.
Sama mám stafordku,je to poklad.
Mám ji od jejich 3 týdnů a je fakt vypiplaná jako miminko,kdy se k ní vstávalo snad každou hodinu a krmila jsme ji z kapátka.
ale to je věc jiná.
Chci jen říct,že to jaký pes je a je úplně jedno jaké je rasy,vypovídá hlavně o pánovi,který psa chová.
Když se ke psovi budu chovat s citem,láskou a budu ho vnímat jako přítele-pes na to bude reagovat.
Pokud budu do psa kopat,dávat mu nesmyslné příkazy,a učit ho bojovnosti a agresivitě,pak se bohužel ze psa stává ozdobná zbraň,doplněk k tzv.image a s termínem"pes přítel člověka",už to leckdy nemusí mít ani nic společného.
Takže ano souhlasím s názorem,že pes je takový jak se vychová.
Jasně že bojová plemena mají určitě navrh co se síly a zdatnosti týče než plemena malá,ale rozhodně si nemyslím,že by byla více nebezpečná než třeba rozzuřený pudl...a ti totiž dokáží zázraky

(18. 02. 2009 22:15)

inflame:Souhlasím se vším co tu bylo napsáno. To jak se pes projevuje a chová vypovídá hodně o páníčkovi.
Pokud jde o napadaní dítěte psem, vždy jsou na vině dospělí. Většina napadení totiž proběhne bez přítomnosti RODIČŮ a MAJITELE. Když je někdo tak nezodpovědný, že nechá své dítě aby si hladilo cizího psa, nebo bylo se psem o samotě, nemůže se divit, že se stane neštěstí. I mě "pokousal" pes. A nebyl to žádný "bojoví". Byl to rodinej mazlíček. Nikdo z dospělých nebyl nablízku, tak jsem se chtěla na tom obrovským labradorovi povozit. Když jsem na něj lezla, tak mě vzal za ruku. Jenže v tom šoku, jsem spustila strašný vyrvál, že mě pokousal. Naštěstí to byl opravdu mazel, a bohužel psi nemají ručičky takže mi vzal mojí paži jemně!! do tlamy a odstrčil mě. Ani jsem tam neměla otisk zubů. Od tý doby jsem věděla, že psi jsou také živý tvorové a nemůžu se k nim chovat jako k věci, že jim taky můžu ublížit a že také cítí bolest.
Teď jako dospělá mám malýho vořecha, který vypadá jako plyšák. Bohužel i mě se stává, že k nám běhají děti a hladí si ho. Naštěstí se Hery naučil zůstat v klidu (i když mu šahají na hlavu a z jeho úhlu to vypadá že ho chtějí udeřit), protože mě vidí a ví že bych mu nenechala ublížit. Většina rodičů ani svě dítko nenapomene, že na cizího psa nemají šahat. Myslím si, že pokud by lidé byli zodpovědnější, těchto napadení které dnes a denně vídáme v médiích bylo méně. Mimochodem "bojoví psi" které znám jsou miláčkové a s Herym si hrajou jako štěňata.

(17. 02. 2009 16:29)

blanina:Svatá pravda.Mám dvě čivavi, jedný jsou dva a druhý 11 let. Ta sr´tará nesnáší děti a to díky dětem mého švagra který jí jako mladou honili a nedali si říct , ad té doby vrčí na dítě na metry daleko. Ta dvouletá děti miluje. Mám taky 15 měsíčního kluka, pěkný číslo a pořád je napomíná aby psy nechal a nic jim nedělal. A ta stará čuba? Je sice nervózní , ale nic mu neudělá i když si k ní vleze do krabice. Přijala ho za našeho a ví že mu nesmí nic udělat. Je to jediné dítě které se k ní přiblížilo a ona ho zatím nepokousala.

(18. 02. 2009 00:13)

klariny:Já má doma jak spousta lidí říká"bojové plemeno" americký stafordsirsky terier.Vzala jsem si ho z útulku,a můžu říct že sem snad neviděla nikdy tak nejhodnějšího psa...Ten pes sám od sebe nic neudělá,dokud nedostane povel.Takže to je všechno jen a jen v lidech.Pes sám od sebe nikdy nezaútočí,teda jen jestli mu hrozí nebezpečí.Takže je jedno jestli to je pitbul, staford nebo jezevčík...ZE VŠECHNO MŮŽOU JEN LIDI A JEJICH PŘÍSTU KE PSŮM.

(17. 02. 2009 14:40)

blanina:Omlouvám se , nedopatřením mi tam skočil nesmyslný název

(16. 02. 2009 23:20)

blanina:Žádné plemeno psa neni zlé a nevychovatelné. Pokud se psovi pán věnuje , nikomu neublíží. Každý kdo si pořizuje psa , ať čivavu nebo rotvajlera , by si nejdřív o tom daném plemeni měl něco přečít , aby věděl co od něj může očekávat , ale hlavně jak dané plemeno vychovávat. A bojová plemena jsou hodní psy , ale musejí mít pořádného pána, jinak se z nich stane to co se ukazuje v televizi. Bohužel vždy to odnese pes , jen proto že jeho pán byl neschopný. Také když vidím někdy ty reportáže v televizi , otevírá se mi kudla v kapse. Vždy jen pes poukousal... , ale nikdy neni řečeno , proč ten pes dotyčného pokousal. Třeba mu ten pokousaný někdy něco udělal , nebo ho dítě fláklo a pes už to nevydržel (tím nechci říct že mi není dětí líto , je a moc) , ale i lidé by se měli naučit , jak se chovat ke zvířatům a reportáže by měli být dotažené do konce. Závěr:PSI ZA TO NEMŮŽOU , JEN JEJICH PÁNÍČCI NESOU ODPOVĚDNOST.

(16. 02. 2009 23:18)

saam:Máte pravdu nezáleží na tom jestli je to pitbul nebo jezevčík ale záleří na výchově. já uplně nesnáším pojmenování bojová plemena .Sama mám pibula už 13 let a je to stejné jako s dítětem to co ho naučíte to bude dělat a to co ho neodnaučíte to taky. Těm špatnějm vlasnostem musí vždy zzabránit paníček .

(15. 02. 2009 22:09)

zirafa:já mám malýho chlupáče,šli jsme na vodítku, a napadl ho vlčák bez košíku a vodítka, jehož majitel stál opodál a vykecával s kamarádem. Měl co dělat, aby svýho psa odtrhl. Byla jsem úplně bezmocná a v šoku.Naštěstí krev netekla, ale mýho pejska to hodně bolelo. Neměla jsem to za zlé psovi, ale tomu debilovi, který nechal běhat psa navolno bez košíku a navíc ho vůbec nezvládal...

(15. 02. 2009 22:43)

quasimodo:Mam uz druhyho bulika a souhlasim, ze tihle psi, pro nekoho odpudivi, jsou idealni. Pokud je dobre vedeny, tak sam urcite nezautoci, miluje deti a vyzaduje pozornost panecka. Mul predchozi kluk byl flegma az prehnana. Kdyz mu byly cca 3 roky, tak ho pokousal pudl, za rok Tosa-inu, napadl ho nemecky spic, ale sam nikdy po nikom nevyjel. Vzhledem k okoli, neexistovalo vyjit ven bez kosiku a voditka. V lese samozrejme voditko pryc a uz lital, kosik mel porad. Jedine u vody sel dolu i kosik a to nesmel byt nikdo v dohledu. Prece se nebudu s nikym hadat , ze mam zabijaka a zere deti na potkani. Bulik je opravdu zabijak, vzdyt ma na cele napsano "neser me nebo te umazlim". Kdyz jsme potkali smecky pidipsu, co uz na 100m ceni zuby, stekaji, protoze maji strach a jejich panicci nereagovali na me upozorneni at si je chytnou, nebo daji kose. Dal jsem ho na voditko a sundal kos. V tu ranu panicci pidipsu sve nezvedence hystericky chytali a vazali si je. Ja byl za zmetka, co nechava trhat maly psy, ale mel jsem klid. Brut se casem naucil, ze kdyz nastala tato situace, tak se jeste "usmal" a poradnym hlasem 2x stekl. Mel z toho desnou ***. Kdyz se spatne vede labrador, jezevec, proste cokoliv, ublizi cloveku vic, nez "zabijak" . U tech si rodice nelamou hlavu a deti k nim pusti bez zavahani, taky vetsina pokousanych deti jde na vrub rodicum, co deckam nevysvetli jak se k cizim psum chovat.

(16. 02. 2009 11:00)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy