DISKUSE K ČLÁNKU

cheeroke:Taky mam psa rotvika.Je to sice krizenec s labradorem, ale stala se nam podobna vec.Jednou v lete, brzy z rana jsme s nim byli u vody , kde se koupali stari duchodci.Plavali docela daleko, jen gumove cepicky jim koukali z vody a placajici ploutvicky.Pejskovi uz byli tak 4 roky a jake bylo nase zdeseni, kdyz si to najednou namiril primo k tem starikum ve vode.nastesti jsme ho odvolali., ale bylo evidentni, se je sel zachranovat.
Nejspis by nam tenhle clanek mohl osvetlit majitel te holcicky, kdyby poradne popsal, jak to bylo.A nikoliv bulvar.Nicmene je me jich obou lito, protoze to zdeseni muselo byt pro ne obrovske.Ostatne pro majitele pejska asi taky, i kdyz z jineho soudku.

(16. 07. 2009 14:00)

naiva:To přece ale není normální, aby pes vytahoval lidi (děti) z vody za krk ven!!!! Nemůžu si pomoct, ale páneček se psem tam tedy neměl mezi lidmi co dělat, když pes má "záchranářské pudy" a nenechá je koupat.

(17. 07. 2009 06:51)

hopkirk: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(16. 07. 2009 13:23)

vinnetouvi:Už jsem Tě nahlásill, úchylnej psychopate! Douám, že tě policie vyprátrá podle IP.

(16. 07. 2009 13:52)

samara1:Vidím,že máš voooohromnej smysl pro humor, bobečku.

(16. 07. 2009 14:07)

vinnetouvi:Nerad zaměňuji bl.bost a psychopatickou úchylnost a agresivitu s humorem.

(19. 07. 2009 14:00)

hopkirk: Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse...

(16. 07. 2009 14:44)

quasimodo:rad se s tebou potkam a uvidime jak budes silny z oci do oci chudinko.

(20. 07. 2009 09:41)

stolda:Pejskaři jsou nepou­čitel­ní.Ar­gument ,že pes za nic nemůže,že je to vina pána,je pitomost! U každého psa se musí počítat s tím,že může někoho kousnout.Proto se tomu musí předejít dodržováním vyhlášek a zákonů.Zvlášť u velkých plemen.Argument,že nejvíc pokousání je od třeba jezevčíků,je další hloupost,protože těch jezevčíků je samozřejmě tisíckrát více,než třeba rotvajlerů.
Rozum do hrsti. To Vám píše psovod .

(16. 07. 2009 13:01)

lucy25:Nějaký divný asi :o) Co jste za psovoda,když píšete takové bludy? Vždy je za chování svého psa zodpovědný majitel a pokud si ho neuměl vychovat tak je chudák odsouzený pouze na vodítko a náhubek.Ale jsou jsou i psovodi,kteří mají psy perfektně vycvičené a nepotřebují nic z toho.To nevíte? Ten pes poslouchá jako hodinky a bez povelu se nehne z místa ani od pána.Vše je o tom,že lidi nemají soudnost.Myslí si,že mají své miláčky vycvičené a ono ouha nemají.Lidi,kterým pes přerostl přes hlavu by ho měli dát na převýchovu a né ho ještě tahat mezi lidi.Máme tady taky v okolí takového staršího pána,který má nějaký mix mezi rotvajlerem a ovčákem na bytě,ale ten pán vyloženě čeká někde bokem až projdou lidi nedej bože pes aby mohl bez velmi agresivního "cukání" svého pejska projít.Nechci ani domyslet,kdyby mu vyklouzl to je strašné.To by se mělo pokutovat,odebírat apod.Spousta lidí prostě na takové psy nestačí a to je problém!Pak stačí jen volnější obojek aby při takovém škubání se vysmekl a je problém.Já osobně mám retrívra a od mala ho učím,že všichni jsou kamarádi-psi,slepice,kočky ničeho si nevšímá a mezi slepicema pobíhá,ale když jdeme na procházku kolik psů po něm bezdůvodně vyjíždí jen že procházíme a většinou to jsou důchodci se svýma "pudlíkama",kteří je ze strachu berou na ruce,přitom štěkají a jsou agresivní jen jejich psi.To opravdu pěním.Samozřejmě je přirozené pro psy se bránit takže kdyby byl na volno a vyjel po něm nějaký takový pudl určitě ho kousne a proč by nekousl když po něm bezdůvodně harčí nebo by ho kousl? je to přirozená obrana.Ale aby bezdůvodně štěkal a vyjížděl po jakémkoliv psovi se mi nestalo.A co dělají ti,co mají ty uřvané psy? No pojď "puntíčku", nechej pejska,ťutu mutu.No děs.Kdo ví jak to bylo s tím rotvíkem já osobně mám respekt taky z těchto psů ale taky se mi nechce věřit,že by se jí zakousl do krku a měla lehčí zranění.je to trošku přifouknuté.ale pokud si majitel není 100% jistý,měl by takovým psům dávat košík vždy.

(16. 07. 2009 14:06)

likvidator:argument proč je pokousání od jezevčíků víc než od velkých psů není kvůli počtu zástupců této rasy, ale kvůli tomu, že velký pes nemá potřebu si dovolovat... jezevčík je lovecké plemeno, tudíž lov a kousání má v pudech, kdežto např zlatý retrívr je klidné plemeno vhodné k dětem a používané na canysterapii a pro slepce. proto jsme se zatím nesetkali s případem, že by někdy zlatý retrívr nebo bernardýn někoho pokousal .. i když je pravda, že bernardýna moc lidí nemá, kor ve velkých městech

(16. 07. 2009 14:42)

naiva: souhlas

(17. 07. 2009 06:45)

adinaaaa:Můj názor tedy je, že když kousne jezevčík, tak je to malá ranka a nikdo o tom nenapíše ani čárku, ale když bohužel kousne velkej pes, je to velký zranění a hned se toho každej pisálek chytne a dělá z toho velkou hrůzu. A v tomhle případě podle mého názoru šlo jen o nehodu. Ten pes si zřejmě myslel, že holčičce musí pomoct, protože kdyby jí chtěl napadnout, tak jí odkousne hlavičku od těla.

(17. 07. 2009 08:18)

1pravda1:místech má mít obojek a košík, nebo už si může pes plavat s dětmi na veřejném koupališti. Já mít dvouleté dítě na koupališti a vidím, že tam plave samotný pes tak beru dítě - ten pes mi bohužel neřekne co má v úmyslu - a volám policii, ať mi řekne zda je v tomto případě chování majitele zákonné. V opačném případě předpokládám pokutu a uhrazení bolestného a ostatních nákladů.

(16. 07. 2009 12:59)

kajuna:Máte pravdu. Taky mám psa, ale nikdy bych si nedovolila ho pustit plavat jen tak mezi lidi, to je krajně nezodpovědné. I když si myslím, že mám toho nejhodnějšího pejsánka na světě, ruku do ohně bych za něj dát nemohla. Jeden z mých předchozích psů, vychovaný se třemi dětmi v rodině, absolutní mazel, toho nejmladšího, čtvrtýho pokousal. Takže jsem poučená.

(16. 07. 2009 13:22)

vinnetouvi:Nechápu, když zde někteří lidé píší, že to "nebyla chyba majitele", proč, když si dovolí nechat ho vyblešovat vedle koupajících se lidí, na něho nezavolal?!? Měl ho hlídat trojnásob!

(16. 07. 2009 13:47)

quasimodo:mili rudochu, koukal jste na psy chovane v bytech? neznam jedinyho co by mel blechy. Ti pesani jsou cistotnejsi, nez kdejaky indian. Kdyz v potoce vykoupu svyho milacka, tak jde doma dosrchy. V te vode je takovyho marastu, ze nehodlam riskovat nejaky ekzemy a nasledne tisice na veterine.

(20. 07. 2009 09:45)

teris:Je prvda že pes má být určitě nějak zabezpečený, ale pokud je na přírodním koupališti, které je 200 metrů od obydlené oblasti, tak už to s tím zabezpečováním není tak horké....

(16. 07. 2009 13:58)

artas:Doporučuji lépe číst. Nebylo to veřejné koupaliště, ale přírodní. Na veřejné koupaliště je samozřejmě psům přístup zakázán. A nikde ani není řečeno, že tam pán s holčičkou nepřišel až po majiteli psa. Připadá mi úsměvné, jak se tu někdo pohoršuje, že by se vedle psa nekoupal. Ono totiž ta voda v přáírodě bývá často mnohem špinavější než samotný pes a i člověk je součástí přírody. Ovšem řada jedinců ze sebe dělá "nadtvora" a přírody se "štítí"
Přes všechno mnou řečené, já sama osobně bych svého psa mezi koupající se neznámé lidi ani na přírodním koupališti nepustila. A zejména, jedná-li se o malé děti. I sebevychovanější pes může někdy zareagovat zcela nečekaně a ani po tak malém dítěti nikdo nemůže chtít, aby vědělo, jak se má chovat k neznámým psům.

(16. 07. 2009 14:05)

samara1:Já bych se zas nekoupala s tím udavačem, co si říká "vinnetouvi", i kdyby byl na druhé straně Atlantiku.

(16. 07. 2009 14:11)
Zpět na Blesk.cz
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy