Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Rotvajler se zakousl do dvouleté dívky

Ilustr. foto
Ilustr. foto  (Autor: Archív)
Autor: ČTK, jos - 
16. července 2009
10:12

Rotvajler pokousal ve středu večer na přírodním koupališti v katastru obce Krčmaň na Olomoucku dvouletou dívku. Pes se jí zakousl zezadu do krku, otec dítěte jej několika ranami do hlavy přinutil, aby dcerku pustil.

Dívka byla letecky převezena do olomoucké fakultní policie, utrpěla lehké zranění a po ošetření drobných ran byla propuštěna domů. Informovala o tom mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

Dvouletá holčička se s otcem koupala poblíž břehu. Nedaleko koupal majitel svého rotvajlera, který však začal plavat směrem k nim a dítěti se zakousl do krku. Okolnosti události vyšetřuje pro podezření z přestupku policie. "V tuto chvíli to však nevypadá, že by došlo k pochybení majitele. Spíše se jednalo o nešťastnou náhodu," poznamenala Dolejšová.

jirkaiki ( 22. července 2009 09:40 )

Chtělo by to vypilovat gramatiku. Ale názory nic moc. Za psa zodpovídá majitel. Pes je šelma. Je potenciální nebezpečí pro okolí. Můžete vykládat, že není agresívní. Nicméně pokud ublíží, je to jasné. Jirka.

jirkaiki ( 22. července 2009 09:36 )

Nebudu se emotivně rozepisovat, byť jako rodič dítěte bych se s "pejskem" nepáral. Ale musím vyjádřit nesouhlas s pisálkem článku. Rozhodně se nejednalo o nějakou nešťastnou náhodu. Pes je zbraň. Pokud zbraň spustí, musí být tvrdě postižen majitel zbraně. Jirka

kopretinaxxl ( 21. července 2009 12:40 )

No, taky je mi divné, že by chtěl rotvík holčičku zabít. Rotvajler není bojové plemeno, ale chránící. Měli jsme fenku rotvajlera a připadalo mi, že spíš děti hlídala než že by jim chtěla ublížit. Vzhledem k tomu, že dokázala během několika sekund překousnout hovězí stehenní kost, kterou jsme ji donesli, tak předpokládám, že kdyby se ten rotvajler rozhodl malou zabít, tak by to neskončilo jen oděrkama.

quasimodo ( 21. července 2009 10:16 )

to nebyla pochvala, ale to asi nepochopis

bara ( 21. července 2009 09:02 )

no jo..no...víš, ona ta zeměkoule není jen naše. tady žije hodně zvířátek a my bychom to měli jaksi brát na vědomí, zatím se jen roztahujeme,my, lidská rasa, a zapomínáme i na přirozené vlastnosti zvířat....nemůžeme je přizpůsobovat sami sobě... A to se netýká jen toho psa, o kterým tu je řeč...psy jsme domestikovali, musíme je umět tedy vychovávat, ne střílet...)) ten pes nemůže za nic - ale lidi, tkeří si pořídí velkého psa, by měli jít na přezkošuení, zda jsou schopni ho umět i vychovat...

Zobrazit celou diskusi