Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Spolužáci Aničky (†9): Moc nám všem chybí!

Autor: Richard Veselý, mivrk - 
19. března 2011
12:48

U vchodu Základní školy Na Šutce v pátek vzplály desítky svíček. Děti ze základní školy zde samy uspořádaly tryznu za Aničku (†9), která už s nimi do lavice nikdy nezasedne. V říjnu loňského roku byla cestou domů zavražděna.

Před školou Blesk zastihl jednu z kamarádek Aničky. „Moc nám chybí, byla to kamarádská holka, která se dobře učila,“ prozradila dívka, která chodila s Aničkou do jedné třídy. „Máme strach. Když to jde, snažíme se nechodit sami, ale radši ve skupinách. Hodně z nás teď vyzvedávají rodiče, přestože to třeba dřív nedělali,“ vyprávěla.

To potvrdil i strážník, který v okolí školy hlídal: „Tady se poté, co se Anička ztratila, mnohonásobně zvýšila účast rodičů. Odvádějí i přivádějí děti do školy,“ tvrdil.

Policie hlídá jako dříve

Práce městské policie se v okolí školy ale podle jeho slov nijak nezměnila. „Hlídkovali jsme tady i předtím, stejně jako v okolí všech základních škol. Na to, abychom ale celou oblast uhlídali, by nás zde musely být desítky,“ podotkl.

Oldřich Calta zde svou vnučku vyzvedává už od první třídy. „Tahle lokalita je neudržovaná a opuštěná, navíc se sem natáhli bezdomovci,“ ukázal směrem k místům, kudy se v osudný den vydala Anička domů. Tragédie s ním otřásla a pro pachatele by si přál co nejpřísnější trest. „Proti těmto lidem by se mělo postupovat mnohem přísněji a pokud možno je oddělit od společnosti,“ dodal.

janajka ( 19. března 2011 18:25 )

nadeje to byla reakce na lysohlávka zastávala jsem se tě

matahari ( 19. března 2011 17:48 )

Věřím, že většina rodičů by ráda zaplatila za možnost, aby autobus dovezl jejich dítko od školy přímo do jejich ulice. Samozřejmě pokud někdo dítě unést chce, tak to udělá, ale snížila by se tím možnost, že děti budou chodit přes hnusná a opuštěná místa samotné. Já mít možnost, tak děti do 12 let nechám vozit ze školy a do školy.

janajka ( 19. března 2011 17:37 )

narozdíl od lysohlávka normální člověk

zamlzena ( 19. března 2011 16:53 )

neházejte bezdomovcwe s pedofily do jednoho pytle. Pedofilové patřído léčeben,je tu nepořádek všeobecně..... A nyní by se měli psychiatři vyjádřit, zda je podezřelý deviant a pedofil.Jestli není, tak je nevinný. Dítě normální člověk neznásilní a nezabije. Na řadě jsou znalci z obor upsychiatrie a předpoikládejme , že jsou opravdu ve svém ovboruý odborníky. že nezakoupili svůj titul .Bezdomovci nejsou vždy špatní lidé, ale tady přijít o majetek je někdy velmi snadné.Někdy se nedousoudíte svých práv, a záleží kdo je na druhé straně, ano?

nadeje74 ( 19. března 2011 14:39 )

A co seš ty?

Zobrazit celou diskusi