Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Anička zavražděna: Prapor na škole, medvídek u hrobu

Autor: ap, Kjos - 
17. března 2011
13:42

Výsledky pitvy potvrdily krutý verdikt. Tělo nalezené v pražské Troji patří Aničce a devítiletá školačka byla zavražděna.Jediný podezřelý Ota T. (41), kterého krátce po nálezu Aniččina těla zatkli policisté u piva v restauraci v Mostě, zůstává pod kontrolou policistů, kteří ho vyslýchají. Na Základní škole Na Šutce, kam Anička chodila, vyvěsili černý prapor. Na místě, kde našli její tělo, se objevil plyšový medvídek.

154 dnů pátrání po Aničce, do kterého se zapojily stovky policistů a které s pohnutím sledovala celá republika skončilo tragicky. Devítiletá dívenka, která zmizela cestou ze školy, byla ve středu nalezena mrtvá.

Pitva prokázala, že devítiletá dívenka zemřela násilnou smrtí. Policie se tak případem zabývá s podezřením na spáchání trestného činu vraždy. Informaci potvrdila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Na identifikaci Aničky se již ve středu večer podíleli také její rodiče. Svou dceru poznali podle vnějších znaků, tedy oblečení a barvy vlasů. Tragickou jistotu pak přinesla policejní pitva.

Ota T. pod dohledem policie

Podezřelý Ota T. (41) zůstává pod dohledem policie. Muže zadrželi ve středu policisté chvíli poté, co s ním udělala rozhovor redaktorka Blesku. Ota T. seděl u piva v restauraci.

"Tento muž je trestně stíhán od loňského roku pro trestné činy zbavení osobní svobody a krádeže vloupáním do obytných objektů v Praze 8 a ve Středočeském kraji," sdělila mluvčí. Po svém zadržení byl převezen do Prahy, kdy byl ve středu vyslýchán. Jeho výslech pokračuje i ve čtvrtek.

Doufaly jsme, že se vrátí, řekly kamarádky

Na Základní škole Na Šutce, kam Anička chodila, vyvěsili černý prapor. Na svou spolužačku vzpomínali její spolužáci, učitelé a kamarádi již v prosinci. Tehdy sestavili obří srdce se zapálenými svíčkami v rukou. Svou akci nazvali Srdce naděje pro Aničku. Bohužel, ve středu veškeré naděje zhasly.

"Stále jsme doufali, že se Anička vrátí," řekla pro tn.cz jedna z jejích spolužaček se slzami na krajíčku, s tím, že se o ni rodiče bojí. "Já sama chodím ze školy do místa, kde je odpoledne mnoho lidí, ale kdybych chodila tam jako Anička, tak bych se bála," dodala.

Anička zmizela 13. října loňského roku ve chvíli, kdy se vracela ze školy ulicí Pod Písečnou. Pátraly po ní desítky policistů, městských strážníků, vojáků, hasičů i psovodů. V Troji se ale našel jen její batoh a láhev s pitím a později byly v prohledávané oblasti nalezeny klíče, které děvčeti také patřily.

Důležité body v lokalitě Troja Důležité body v lokalitě Troja | Blesk

dejna1997 ( 19. března 2011 16:55 )

jemi to moc lito to bolo hnusni co udelal ten chlapek brrr a uprimnou soustrast

dymesko ( 19. března 2011 07:21 )

dymesko ( 19. března 2011 07:20 )

MÁTE PRAVDU

dymesko ( 19. března 2011 07:18 )

POMALOU,OPRAVDU POMALOU A HRŮZNOU SMRT TOMU KDO TO UDĚLAL

anasyi ( 18. března 2011 22:25 )

kacota

Zobrazit celou diskusi