Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tělo Aničky (†9) odkryla v Troji lesní zvěř

Video se připravuje ...
Autor: jos, ap, Helena Lacinová, Richard Veselý, oj - 
16. března 2011
21:04

VIDEO: Nejhorší noční můra se naplnila! Aničku (†9) našli mrtvou. To, že jde s největší pravděpodobností o Aničku (†9), která se ztratila v řijnu, potvrdila mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Tělo našli policisté pomocí 3D technologie, terén jim v těchto dnech odkryla lesní zvěř.

"Podle předběžných výsledků analýzy se jedná o pohřešovanou dívku. Se stoprocentní jistotou to potvrdí až výsledky testů DNA," řekla Blesk.cz Andrea Zoulová.

Policisté během cvičení nalezli lidské ostatky nedaleko místa, kde se ztratila. "Ve středu v deset hodin ráno jsme se vydali do oblasti za účelem vyzkoušení nové technologie pátrání. V rámci propátrávání terénu narazili policisté na nesrovnalosti, které se jim nezdály, rozhodli se je blíže prozkoumat. Právě při tom byly nalezeny lidské ostatky,“ objasnila nález těla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Podle ní pak k nalezení ostatků také pomohla změna počasí a zvěř. „Tělo bylo pohřbeno poměrně hluboko pod povrchem, tudíž bylo takřka vyloučeno, aby ho pes objevil,“ vysvětlila Zoulová. Na stejném místě pátrali policisté, vojáci i psovodi už na podzim, když se děvče ztratilo. A právě poblíž našli i její klíče.

21:04 Policejní mluvčí Andrea Zoulová dnes televizi Prima řekla, že na identifikaci se podíleli také rodiče ztracené dívky. Totožnost nalezeného těla určovali podle vnějších znaků, tedy oblečení či barvy a délky vlasů, upřesnila mluvčí.

20:06 Podle aktualne.cz v hlavní vyšetřovací verzi v případu mrtvé dívky jde primárně o vykradení domu rodiny. Zloděj, nebo zloději jí chtěli ukrást klíče, která potřebovali ke vniknutí do domu.

19:04 Dívku identifikovali podle částí oblečení a dluhých blonďatých vlasů, sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová. Absolutní jistotu dají testy DNA.

18:59 Anička (†9), kterou policisté hledali od podzimu loňského roku, je mrtvá. V Troji dnes našli její tělo. Potvrdila to expertiza. Ještě proběhne analýza DNA, ta ale smutný verdikt už nezmění.

18:43 V tuto chvíli se čeká na verdikt, zda tělíčko patří devítileté Aničce, která se pohřešuje od loňského října.

17:15 Dnes ve večerních hodinách by mělo být podle policie jasné, zda nalezené tělo patří Aničce, která byla hledána od loňského podzimu.

16:24 Do restaurace, v níž reportérka Blesku našla muže podezřelého v případu zmizelé Aničky, dorazili pražští kriminalisté. Muže si kriminalisté v civilu s sebou odvedli. V současnosti je v cele předběžného zadržení a chystá se jeho převoz do Prahy.

15:27 "V tuto chvíli můžeme říct, že se jedná pravděpodobně o ostatky dítěte. Bude třeba udělat více expertíz," řekl rádiu Impuls policejní prezident Petr Lessy.

15:10 "Výsledky expertízy budou k dispozici v následujících hodinách,“ řekla k analýze nalezených pozůstatků policejní mluvčí Andrea Zoulová.

15:04 Z místa nálezu odjel pohřební vůz. Nalezené ostatky budou zkoumat kriminalisté.

Video  V pražské čtvrti policisté nalezli prozatím neidentifikované ostatky  - Richard Veselý
Video se připravuje ...

14:58 Tělo bylo podle Zoulové na místě nálezu poměrně hluboko zakopáno. "Místo nálezu policie již dříve prohledávala. Nyní se podařilo tělo najít díky několika faktorům. Díky použití 3D technologie, změnám počasí i působením lesní zvěře," sdělila Andrea Zoulová.

14:54 Mluvčí policie Andrea Zoulová Blesku potvrdila nález těla. "Bylo nalezeno tělo, které bude nyní převezeno do kriminalistického ústavu k expertíze. Rodiče pohřešované Aničky, byli o nálezu informováni a nyní jsou doma."

14:47 EXKLUZIVNÍ INFORMACE: Reportérka Blesku zjistila, že policie v úterý vyslýchala v místě bydliště muže, který je podezírán v případu dívky, kterou znáte. Zatím ho nezatkla. Reportérka Blesku uvedla: Zastihla jsem ho v hospodě půl kilometru od jeho bydliště. Sedí s partou dělníků u stolu a pije pivo. Nejprve nechtěl přiznat, že je podezřelým Otou, pak řekl: "Ano, jsem to já." K nálezu těla řekl, že mu to nikdo oficiálně nesdělil. "Po poradě s právníkem se vůbec nebudu vyjadřovat."

14:38 Policie podle nejnovějších informací Blesku ještě podezřelého v případu ztracené Aničky nezajistila. "Sedí v jedné hospodě v místě svého bydliště," uvedla naše reportérka.

14:32 Reportér Blesku hlásí, že na místo přijel pohřební vůz.

Foto: 

14:21 Bývalý elitní kriminalista Jiří Markovič Blesku řekl, že na výsledky analýzy DNA, která nyní bude následovat, se může čekat i několik dnů. "Experti budou posuzovat i krevní skupinu," dodal Markovič.

14:06 Podle policejní mluvčí přispěl k nálezu lidského těla i současný vývoj počasí. Oteplilo se a došlo k odkrytí pozůstatků.

Tady leželo tělo, které podle policie patří dítěti Tady leželo tělo, které podle policie patří dítěti | Ladislav Křivan, David Malik, Petrl Merta, Pavel Machan

14:05 Podle reportéra Blesku ulice, kde našli tělo, se nechází poblíž místa, kde na podzim policie našla jednu z věcí, které patřily Aničce.

13:58 Podle informací Aktuálně.cz objevil pátrací tým tělo u jednoho z rozestavěných domů v oblasti, kde Anička zmizela. Prvotní stopou měly být četné otisky prstů na pracovním nářadí, které se u domu povalovalo. Analýza ukázala, že otisky patří hlavnímu podezřelému v případu zmizelé Aničky.

13:54 Podle reportéra Blesku policejní vyšetřovatelé ze zvláštní skupiny kontaktovali krátce po desáté hodině dopoledne rodiče ztracené Aničky a informovali je o nálezu kosterních pozůstatků v oblasti.

13:52 Podle agentury Mediafax našla policie tělo se zbytky tkáně.

13:44 Podle reportéra Blesk.cz našla policie novou stopu (zřejmě tělo) v ulici poblíž místa, kde Anička zmizela.

13:37 Podle informací ČT se v lokalitě, kde bylo tělo, u kterého se předpokládá, že by mohlo patřit Aničce dnes testovala 3D technologie. Právě při těchto testech policisté našli torzo lidského těla.

13:29 "Našli jsme lidské tělo, které vyčnívalo z krajiny. Na místě jsou policisté a soudní lékař," uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová. Zda jde o dětské tělo potvrdit nechtěla.

13:18 Agentura Mediafax uvedla, že tělo patří skutečně pohřešované Aničce. Mají to prý potvrzené ze dvou zdrojů.

13:15 Policie našla v Troji lidské tělo. Policejní experti musí určit, zda se skutečně jedná o Aničku.

13:09 Policie v úterý  kontaktovala podezřelého v případu pohřešované Aničky.

13:06 Na místo nálezu je i soudní lékař.

12:57 Na místě je vrtulník s termovizí.

Hledaná Anička se ztratila v druhé polovině loňského roku. Policisté po ztracené dívce více než 100 dnů pátrali v pražské lokalitě, kde se nyní nalezlo i tělo, které jí zřejmě patří.