Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Unesl dcery (6) a napsal: Ukončím to!

Autor: vk, Kjos - 
8. února 2011
15:02

Proč policie nezasáhla dříve? Tuhle otázku si teď stále častěji klade Švýcarka Irina Shepp (44). Manžel jí na konci ledna unesl dcery a poté, co spáchal minulý čtvrtek v Itálii sebevraždu, slehla se po šestiletých dvojčátkách Alessii a Livii zem. "Nedokážu bez tebe žít. Rozhodl jsem se to ukončit," stálo v poslední zprávě, kterou své ženě zoufalý Matthias (†44) napsal. O dětech ve vzkazu nepadlo ani slovo.

Policie podle příbuzných holčiček začala únos děvčátek řešit až po několika dnech. Policisté se však brání a jsou přesvědčeni, že ze začátku nic nenasvědčovalo tomu, že dětem hrozí nebezpečí.

„Měli je hledat už ve chvíli, kdy byl Matthias ještě živý. Teď po nich nejsou žádné stopy a jejich hledání je téměř nemožné,“ stojí si za svým názorem právník a strýc děvčátek Roberto Mestichelli. Společně s Irinou však stále doufají, že Alessii a Livii najdou živé. „Možná Matthias někomu zaplatil, aby na děti dával pozor. V Marseille měl u sebe více než 180 tisíc korun,“ dodává Roberto s tím, že Matthias byl klidný a racionálně uvažující člověk, který dcery nade vše miloval a nic by jim neudělal.

Závěry vyšetřování však už natolik optimistické nejsou. Původní zpráva hovořila o tom, že trojice byla naposledy spatřena 31. ledna v Marseille, kde Shepp koupil tři lístky na trajekt na Korsiku. Teď už si však policie natolik jistá není a svědci případu ubývají. Tudíž není jasné, kde přesně se vlastně dívky ztratily. Zatím je hledá policie ve Švýcarsku, Francii, Itálii a na Korsice. Do akce byly nasazeny stovky policistů a psovodů, kteří po dívkách pátrají už déle než týden. Nikdo z nich však zatím nic nenašel...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi