Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Před smrtí si dal pizzu, kde jsou ale jeho dcery?

Autor: INT, vk, jos - 
8. února 2011
04:18

Švýcarsko nyní žije příběhem šestiletých dvojčátek Alessie a Livie. Otec Matthias Shepp (†44) je ke konci ledna vyzvedl u matky, dcery unesl a minulý čtvrtek skočil pod vlak. Po holčičkách policie intenzivně pátrá nejenom ve Švýcarsku, ale také v Itálii, na Korsice a ve Francii. Spekuluje se dokonce i o tom, že muž dcery utopil ve Středozemním moři!

Matthias po celou dobu křižoval s dcerami několika zeměmi. V černé Audi A6 se s nimi nejdříve vydal ze Švýcarska do Francie, kde si koupil lístky na trajekt směřující na Korsiku. S dvojčátky se poté nalodil, avšak 1. února se po Alessii a Livii slehla zem. Naposledy byly viděny s otcem právě v Marseille. „Víme, že v 18:35 byli otec a dvě dívky ve voze Audi A6 naloděni na palubu. V 6:30 ráno otec vystoupil v Proprianu z trajektu, jestli v autě pořád byly i dívky, nevíme,“ oznámil šéf korsické kriminální policie Eric Arella. Matthiase pak ještě dvakrát viděli v Itálii, to už byl ale podle svědků sám.

Dal si pizzu a byl klidný

Pár hodin před tím, než spáchal sebevraždu, byl na obědě v italském městě Vietri sul Mare poblíž Salerna. V pizzerii Angolo dei Sapori si jako předkrm objednal uzeniny a šunku, pak pizzu capricciosu a jako dezert likér amaretto. „Byl při chuti a vůbec nepůsobil vystresovaně,“ řekl novinářům majitel pizzerie. Poté se Švýcar přesunul do restaurace Trottas, kde si dal ve 13:20 svůj poslední oběd. Po půl hodině odjel do téměř 160 kilometrů vzdáleného města Ascoli Satriano (poblíž města Cerignola), kde se zabil skokem pod vlak...

Matthias žil s manželkou Irinou (44) od září odděleně, pár byl v současné době v rozvodovém řízení. Matka se po únosu dcer zhroutila. Policie prověřuje místa, kde byl muž s dětmi spatřen. Kromě Švýcarska, Francie a Itálie nyní vyšetřovatelé rozšířili prohledávanou oblast o Korsiku. V tamním přístavu Propriano prověřují kamerové záznamy a doufají, že na některém z nich uvidí celou trojici pohromadě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi