Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Trafikanti Tluchoř, Šnajdr a Fuksa: Museli platit hypotéky! Kolik brali?

Trafiky třem exposlancům údajně dojednával Petr Nečas
Trafiky třem exposlancům údajně dojednával Petr Nečas  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: šim - 
25. června 2013
11:25

Křeslo poslance vyměnili za trafiku, z nichž si příjmy však užívali jen krátkou dobu. Posty vyhandlované za rezignaci je nakonec přivedly až do basy. Nejvíc nateklo trafikantovi Fuksovi, naopak Tluchoř dost ostrouhal.

Jsou třemi obviněnými v úplatkářské kauze. Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa dostali trafiky, které jim údajně vyjednával sám bývalý premiér Petr Nečas. Alespoň tak to policie tvrdí.

Už skoro čtrnáct dnů jistě ve svých celách bijí hlavou o mříže, jak se jim tenhle handl krutě (ne)vyplatil. Nejvíc asi Petr Tluchoř, který do své trafiky v ČEZu ani raději, z obavy před reakcí veřejnosti, nenastoupil.

Peníze na hypotéku ve výši 7,5 milionů korun, kterou si vzal na dostavbu své vily v Hradištku na Nymbursku, tak musel shánět jinde. Trafiku, podle textu policejního dokumentu, totiž postoupil údajně Liboru Antošovi z ministerstva financí, který usedl v dozorčí radě Českých drah.

To Ivan Fuksa si coby vrchní ředitel Českého Aeroholdingu podle informací MF Dnes přišel na 250 000 měsíčně. Peníze mu jistě přišly vhod při splácení hypotéky ve výši 6,7 milionů korun, kterou si s manželkou vzal na byt v luxusním uzavřeném rezidenčním komplexu na pražském Žižkově. Každý měsíc musel splácet asi 40 tisíc korun. Velkou část úvěru se však chystal splatit z prodeje domu, který vlastní v Příbrami.

Marek Šnajdr vlastní také několik nemovitostí, ale jsou prý bez větších dluhů. Také zřejmě proto mu stačil plat 37 tisíc korun, který jako předseda dozorčí rady Čepra pobíral.

ornel ( 26. června 2013 09:51 )

250/měsíc, Kur.. to já mám za celej rok a makám i o nocích jak ta Péťova kurv@ jen s tou šlehačkou si nehrajem

dobrotka ( 26. června 2013 04:45 )

Mas pravdu, je to dlouhe a ja vim, ze dlouhe prispevky se nectou. Nejak to nebylo videt, kolik jsem toho napsala, az kdyz jsem to odklepla Ale to cteni by ti zase tak moc casu nezabralo.

lunatic ( 26. června 2013 01:52 )

Téměř VŠE je pomíjivé,myslím - ČEST je věčná ! Ne - vážně,jde o to,najít zlatou střední cestu,když člověk nemá MENTÁLNĚ na nic jiného,než být poslanec - zřejmě mu asi jiná "cesta" než takováto,nezbývá Dalším faktem však zůstává,že jsou i jiné obory lidské činnosti,kde si člověk vystačí s dobrou argumentační schopností - investiční sféra,advokacie,/ obvykle lžu soudci a překrucuji účelově fakta/ - vyjma té ,"ex offo" - anebo,plastická chirurgie - tam stačí přesvědčit tu dotyčnou bytost,obvykle financující dámu,či jejího manžela,že došlo ke zlepšení - i když je opak leckdy pravdou ... zkrátka,PRAVDU měl ten,jenž formuloval:"Svět chce být klamán." Politika je JEN SNŮŠKA LŽÍ a POLOPRAVD - lidé politikům věří již od dob Masaryka,že oni jsou tu od toho,aby jim každodenně vylepšovali život ... takže - nashle u voleb,nejdříve však vyslechnout ty ... KECY

d.d.r. ( 25. června 2013 23:50 )

Návrh na změnu státní hymny na dobu neurčitou: https://***youtube.com/watch?v=RauNUNf150Q

lillyli ( 25. června 2013 20:22 )

Podle mě je to stejné. Obojí hnusné a nemorální.

Zobrazit celou diskusi