Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Medveděv vyzval k vraždě Zelenského? Vůdci by měli být zlikvidováni, prohlásil a zmínil Ukrajinu

Autor: DVL, swp - 
5. dubna 2024
05:00

Současný místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv prohlásil, že pokud se prokáže vina Ukrajiny při teroristickém útoku v koncertní hale Crocus City Hall v Moskvě, měl by být zavražděn ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Vůdci by měli být zlikvidováni, pokud se naskytne příležitost… v Kyjevě nebo na jiném vhodném místě,“ řekl ruský exprezident. Napsal o tom britský deník The Mirror.

Blízký spojenec Vladimira Putina a bývalý prezident Ruska Dmitrij Medveděv nedávno prohlásil, že pokud se prokáže, že je Ukrajina zapojená do teroristického útoku v moskevské koncertní hale, měl by být zavražděn ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj i s šéfem ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylem Budanovem. Medveděv řekl, že „by měli být zlikvidováni, pokud se naskytne šance“.

Medveděv, v současnosti místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace, nazval oba ukrajinské představitele „lůzou“ a naznačil, že v současnosti probíhá vyšetřování, které má prokázat vinu Ukrajiny při masakru v koncertní hale Crocus City Hall, při kterém zemřelo nejméně 144 lidí.

„Teroristický stát“

Toto prohlášení přichází poté, co americký deník The Washington Post odhalil, že Rusko bylo předem varováno Spojenými státy, že by se koncertní hala mohla stát potencionálním cílem teroristů.

„Pokud se prokáže, že lůza jako Azov, Budanov nebo Zelenskyj byli za teroristickým útokem, pak samozřejmě nebudou souzeni u nějakého podělaného Mezinárodního trestního tribunálu (ICC)…,“ řekl Medveděv.

„Co dělat? Ano, stačí rozsekat Banderova prasata, stejně jako to odvážně udělalo sovětské MGB (předchůdce současného KGB v tehdy Stalinově éře) po druhé světové válce. A vůdci by měli být zlikvidováni, pokud se naskytne příležitost… v Kyjevě nebo na jiném vhodném místě,“ pokračoval Putinův spojenec.

Nakonec nazval bývalý ruský prezident Ukrajinu „teroristickým státem“.

19:43
Dnes

Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.

19:20
Dnes

Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.

„Jsem rád, že na řadu těchto problémů sdílíme velice podobné pozice,“ řekl Pavel. Těší se, že v diskusích budou pokračovat.

18:50
Dnes

Dva mrtvé si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý raketami, oznámil dnes šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o osmi raněných.

Zobrazit celý online

Video  Analytik Mikulecký o útoku na humanitární konvoj v Gaze i situaci v Rusku  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa