Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Ukrajinci zničili obrovský konvoj ruských tanků! Putinovi vojáci se museli stáhnout

Autor: DVL, swp - 
3. dubna 2024
15:31

Po sociálních sítích koluje nové video, natočené ukrajinskými drony, které zachycuje zničení obrovského konvoje ruských tanků a bojových vozidel pěchoty. Jedná se o „jeden z největších útoků na tanky během války na Ukrajině“ a Rusové byli nuceni se stáhnout, uvedl britský deník Daily Mail.

Videa ze dronů zachycují neuvěřitelný okamžik z přední linie na Ukrajině. Obránci v Doněcku jako zázrakem odrazili jeden z dosud největších útoků Rusů. Obrovský prapor 36 ruských tanků a 12 bojových vozidel pěchoty zahájil 30. března útok na ukrajinské město Tonen'ke, když se síly Vladimira Putina chystaly upevnit své vítězství po dobití Avdijivky.

Záběry z dronů ukázaly, jak řada tanků jede po poli směrem na ukrajinské město, než se však setkaly se zuřivou obranou ukrajinské 25. výsadkové brigády „Sičeslav“.

Zničený konvoj ruských tanků. Záběry pořídily ukrajinské drony Zničený konvoj ruských tanků. Záběry pořídily ukrajinské drony | reprofoto Twitter - Anton Geraščenko

Na zaminovaném poli byla obrněná kolona 90. tankové divize ruské armády nucena zpomalit, čímž se stala snadným cílem pro výsadkáře a jejich zkušené piloty dronů.

Ruské tanky byly jeden po druhém zničeny a kamery namontované na dronech zachytily, jak několik tanků vybuchlo poté, co je zasáhla ukrajinská munice.

Asi 20 tanků a obrněných vozidel podlehlo zuřivému vzdušnému útoku, než ruští velitelé nařídili ústup.

Ztráty ohlásili ukrajinští představitelé, ale později je potvrdili i ruští vojenští blogerové a satelitní záběry sdílené Institutem pro studium války.

21:59
29. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:39
29. 4. 2024

Běloruské úřady dnes prohlásily běloruský servis německé veřejnoprávní stanice Deutsche Welle (DW) za extremistickou organizaci a zakázaly veškeré jeho aktivity v zemi. Stanice o tom informovala na svém webu. V praxi to znamená, že každému, kdo s médiem spolupracuje, hrozí až sedmiletý trest vězení, napsala agentura AP.

21:13
29. 4. 2024

Ruské rakety zasáhly budovu Oděské právnické akademie. Podívejte se na novou fotografii z dnešního útoku.

Zobrazit celý online

Video  Analytik Mikulecký o útoku na humanitární konvoj v Gaze i situaci v Rusku  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa