Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

„Radioaktivní tsunami to prostě vymaže.“ Propagandista Solovjov znovu hrozí jadernými zbraněmi

Autor: DVL, swp - 
2. dubna 2024
19:28

Ruský propagandista a moderátor Vladimir Solovjov nedávno v ruské státní televizi opět vyhrožoval jaderným útokem na dva členské státy NATO. Stalo se tak ve dvou pořadech Večer s Vladimirem Solovjovem a Nedělní večer s Vladimirem Solovjovem. „Radioaktivní tsunami to prostě vymaže,“ nechal se slyšet propagandista. Napsal o tom server Newsweek.

Propagandista Kremlu Vladimir Solovjov navrhl zahájit jaderný útok na dva členy NATO. Solovjov, který je spojencem Vladimira Putina a moderátor ve státní ruské televizi, varoval během dvou samostatných vysílání svých pořadů Večer s Vladimirem Solovjovem a Nedělní večer s Vladimirem Solovjovem. Úryvky sdílela na svém účtu na X novinářka Julia Davisová.

Solovjov a mnoho dalších ruských představitelů pravidelně od začátku konfliktu říká, že by Rusko mohlo zaútočit na členy NATO a odpovědět tak na pomoc a zbraně, které poskytují Ukrajině.

Putin od září 2022 prohlašuje, že Rusko je připraveno použít jaderné zbraně k obraně své „územní integrity“ s tím, že „toto není blafování“. Nedávno během svého každoročního projevu o stavu národa varoval, že jeho „ strategické jaderné síly jsou ve stavu plné připravenosti“.

„Mezitím v Rusku: Vladimir Solovjov další propagandisty ujistil, že nikdo z nich nebude souzen, jakmile válka skončí, protože po ní bude Velká Británie zlikvidována důsledkem jaderných úderů,“ napsala novinářka Davisová k prvnímu úryvku z ruské státní televize.

„Radioaktivní tsunami to prostě vymaže“

Vladimir Kornilov, politolog, začal v prvním pořadu mluvit o tom, že britské noviny The Daily Telegraph „otevřeně psaly o tom, že Rusové nesou odpovědnost. Až válka skončí, absolutně každý musí být souzen, včetně patriarchy Kirilla.“

Solovjov poznamenal: „Pardon, kdo nás bude soudit?“

„Britové,“ odpověděl Kornilov.

Solovjov pokračoval s jadernými vyhrůžkami. „Ta země bude v tu chvíli pohřbena pod radioaktivní vlnou?“ řekl.

Kornilov odvětil, že doufá, že „se to nedostane k jaderné válce“.

„Nedostane, radioaktivní tsunami to prostě vymaže,“ odpověděl Putinův propagandista.

V dalším pořadu Solovjov kritizoval starostku Paříže Anne Hidalgovou za to, že o víkendu řekla, že ruští a běloruští atleti „nejsou vítáni“ na letošních olympijských hrách, které se budou konat ve francouzském hlavním městě.

„Chci této protivné ošklivé nacistické bestii připomenout, že dnes se koná 210. výročí, kdy ruská armáda vstoupila do Paříže. Tehdy i dnes nám bylo naprosto jedno, jestli jste anebo nejste rádi, že nás vidíte. Cokoli je třeba ke zničení vás všech, uděláme to,“ prohlásil ruský propagandista.

„Takže nechcete přivítat naše atlety? Přivítejte naše hypersoniky! Rychlé, spolehlivé a velmi nepříjemné,“ dodal Solovjov.

19:43
Dnes

Čtyřiapadesátiletý důstojník německé armády se dnes u soudu přiznal, že Rusku coby špion poskytoval vojenské informace. Přiměl ho k tomu prý strach z jaderné eskalace ve válce na Ukrajině, řekl podle agentury DPA v první den svého procesu před vrchním zemským soudem v Düsseldorfu.

19:20
Dnes

Česko s Německem sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině či bezpečnostní situaci v Izraeli a Pásmu Gazy, řekl po jednání se svým německým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem prezident Petr Pavel. Podobné pozice mají země podle něj také ve vztahu k Číně, případně africkým zemím.

„Jsem rád, že na řadu těchto problémů sdílíme velice podobné pozice,“ řekl Pavel. Těší se, že v diskusích budou pokračovat.

18:50
Dnes

Dva mrtvé si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý raketami, oznámil dnes šéf oblastní správy Oleh Kiper, který dříve informoval o osmi raněných.

Zobrazit celý online

Video  Ruská invaze na Ukrajinu. Jak to celé začalo?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa