Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Putinem omilostněný wagnerovec znovu zabíjel. První oběti usekl hlavu a vyhodil ji z okna

Autor: DVL, swp - 
12. března 2024
05:00

Cyren-Dorži Cyrenžapov (42) si ve vězení odpykával 14letý trest za obzvláště brutální vraždu 18leté Jekateriny Skvorcové. Neodseděl si ani tři roky trestu a dostal nabídku sloužit půl roku ve válce na Ukrajině. Bylo mu řečeno, že pokud přežije, bude propuštěn na svobodu a omilostněn ruským prezidentem Vladimirem Putinem. A tak se také stalo. Jenomže bestiální vrah po propuštění do ruské společnosti opět zabíjel, píše britský deník Daily Mail.

Cyren-Dorži Cyrenžapov (42) byl v minulosti odsouzen za vraždu a rozřezání těla 18tileté Jekateriny Skvorcové. Nicméně po brutálním činu byl propuštěn a omilostněn Vladimirem Putinem poté, co bojoval ve válce na Ukrajině. Krátce po návratu z války se vrátil do Ruska a zabíjel znovu. Obětí se stala 22letá žena. 

Ve válce bojoval šest měsíců, následně byl propuštěn ze služby v armádě a zabil další ženu v sibiřské vesnici Ugdan. Jméno jeho poslední oběti nebylo policií zveřejněno. 

Okresní soud v Čitě Cyrenžapova odsoudil ke 14 letům vězení v trestanecké kolonii s maximální ostrahou.

Muž byl mezi tisícovkami vrahů a mužů odsouzených za znásilnění, kteří byli propuštěni do ruské společnosti poté, co sloužili v Putinově armádě. Již desítky z nich se dopustili dalších trestních činů. Jsou mezi nimi i kanibalové. 

„Bylo to děsivé"

Byly odhaleny detaily z jeho první brutální vraždy, kdy zabil Jekaterinu Skvorcovou, která pracovala jako číšnice ve striptýzovém klubu. 

Hrůzný vrah vhodil kusy jejího těla do místní řeky. Poté celou noc pil alkohol a na druhý den vyhodil další kusy jejího těla včetně hlavy ven z okna svého bytu ve 12. patře. Toho si všimli teenageři a děti, které byly venku. Jedním z nich byl i tehdy 15letý chlapec Igor Šalajev: „Byl jsem to já a mí přátelé, kdo našel části jejího těla. Bylo to velmi děsivé.“

Matka oběti 48letá Svetlana Skvorcová popsala, jak musela jít identifikovat tělo do márnice. „Šla jsem dovnitř a uviděla vozík s kusy těla. Nohy jsem měla jako želé. Ničemu jsem nerozuměla. Mohli ji položit na stůl a zakrýt prostěradlem. Bylo to naprosto nelidské,“ řekla matka.

Spolu se svým bývalým manželem Igorem zaplatili 215 liber (v přepočtu přibližně 6 375 Kč, pozn. redakce) za zašití těla na pohřeb.

Cyrenžapov si odpykával 14letý trest za její vraždu a neměl odseděny ani tři roky, když dostal nabídku stát se vojákem v ruské invazi na Ukrajině.

07:35
Dnes

Rusko v noci na dnešek zaútočilo na energetickou infrastrukturu ve třech oblastech Ukrajiny. Jeden pracovník byl zraněn, oznámil ministr energetiky.

7:00
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Ruská armáda sestřelila v noci na dnešek na různých místech Krasnodarského kraje více než deset dronů ukrajinských ozbrojených sil. Žádná zranění ani závažné škody nebyly zaznamenány, napsal gubernátor Krasnodarského kraje Veniamin Kondraťjev na sociální síti Telegram. Drony podle něj mířily na ropné rafinérie a různá zařízení infrastruktury.

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

Zobrazit celý online

Video  Český velvyslanec v Kyjevě: Ukrajinci se cítí zklamaní. Za pomoc Čechů jsou ale velmi vděční.  - Bára Holá, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa