Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Naháč ve Vatikánu: Vysvlečený muž v bazilice vyzýval k záchraně ukrajinských dětí

Autor: ČTK - 
2. června 2023
12:32

Návštěvník Svatopetrské baziliky ve Vatikánu se ve čtvrtek svlékl donaha a vylezl na hlavní oltář. Na zádech měl podle médií nápis, který vyzýval k záchraně ukrajinských dětí. Fotografii z incidentu, kterou pořídili turisté, sdílely některé italské zpravodajské weby. Agentura Reuters dnes uvedla, že muž měl na sobě kromě nápisu také zranění, která si způsobil vlastními nehty.

Neidentifikovaného muže předala vatikánská stráž italské policii. Muž podle italského serveru Leggo.it uvedl, že trpí pro děti, které umírají pod ruskými bombami.

Ve Vatikánu to není první incident s nahotou, v roce 2016 do téže baziliky vešel nahý muž s batohem na zádech. Později se ukázalo, že šlo o muže bez domova s psychickými problémy.

22:02
18. 3. 2024

„V letošním roce musíme a dosáhneme nejvyššího výkonu obranného průmyslu v historii nezávislé Ukrajiny. A každý rok budeme i nadále přidávat; to je jasná strategická perspektiva Ukrajiny,“ uvádí ve svém pravidelném videoposelství ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj.

Jsem vděčný každému, kdo pracuje na dosažení tohoto cíle, přispívá všemi silami a kdo skutečně pomáhá,“ dodává. 

21:35
18. 3. 2024

I přes pokračující válku na ukrajinském území se snaží místní z Charkova užívat života. Na snímku mladá baletka trenující podle popisku u fotografie v jednom z bunkrů. 

20:58
18. 3. 2024

V Charkově a nejbližším okolí sbírají technici úlomky a pozůstatky zbraní, aby mohli vyšetřovat případné válečné zločiny. 

Zobrazit celý online

O tři roky dříve demonstrovaly svlečené do půl těla čtyři členky hnutí Femen na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu proti odmítavému postoji katolické církve vůči sňatkům homosexuálů.

Video  Analytik Stulík: Rusko tahá za kratší konec, jeho požadavky jsou odtržené od reality  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa