Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Papež po hospitalizaci kašlal během velikonoční mše. A kvůli zimě zrušil účast na obřadu

Aktualizováno -
7. dubna 2023
19:12
Autor: ČTK - 
6. dubna 2023
19:21

Papež František se dnes kvůli velmi chladnému počasí nezúčastní večerní křížové cesty u římského Kolosea, kde si katolíci připomínají poslední hodiny života a smrt Ježíše Krista. Informoval o tom Vatikán. Papež byl uplynulou sobotu propuštěn po několika dnech z nemocnice, kde se léčil ze zánětu průdušek. Odpolední mše ve Svatopetrské bazilice se nicméně František zúčastnil.

Jak poznamenala agentura Reuters, je to poprvé od jeho zvolení v roce 2013, co se papež obřadu křížové cesty, který obvykle trvá více než dvě hodiny, neúčastní. Dění v Koloseu bude sledovat ze své rezidence, doplnil Vatikán.

Osmašedesátiletý papež dnes odpoledne vedl velkopáteční liturgii Památky umučení Páně. Jak je při podobných liturgiích zvykem, nepronesl homilii. Nedal najevo, že by se necítil dobře, při bohoslužbě ale několikrát zakašlal, napsala agentura AP.

Teplota v Římě by se měla dnes večer pohybovat kolem deseti stupňů Celsia. Teploty v celé oblasti v posledních dnech klesly a ve čtvrtek na předměstí Říma i slabě sněžilo.

Ve čtvrtek papež v rámci velikonočních obřadů umyl nohy 12 vězňům v zařízení pro mladistvé v Římě. Mytím nohou si katolíci připomínají na Zelený čtvrtek poslední večeři Ježíše Krista s apoštoly. V sobotu večer by měl být přítomen velikonoční vigilii a v neděli v poledne přednést poselství Urbi et orbi (Městu a světu).

Video  Papež František  - Reuters
Video se připravuje ...

al.bunda ( 7. dubna 2023 20:32 )

Dobře mu tak???

Uživatel_5636595 ( 6. dubna 2023 20:57 )

Opravdu "důstojné" divadélko .... středověk s příchutí mediální manipulace !

Amy Růžová ( 6. dubna 2023 19:45 )

Dobrej fetiš...

Zobrazit celou diskusi