Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ruska (22) se chce stát nejkrásnější ženou světa: Podporuje ji válečný štváč Putin

Autor: rix - 
10. ledna 2023
12:00

Kreml veřejně podpořil výherkyni ruské soutěže krásy Annu Linnikovovou. Ta se za pár dní zúčastní celosvětové verze tohoto klání. O korunku Miss Universe se utká mimo jiné i s ukrajinskou modelkou Viktorií, která veřejně odsoudila Rusko za brutální invazi na Ukrajinu.

Jen co Anna vyhrála ruskou soutěž o Královnu krásy pro rok 2022, přihlásila se do boje o korunu Miss Universe 2023. A ruská tisková agentura TASS při té příležitosti uspořádala speciální tiskovou konferenci. Není se čemu divit. Kreml podle deníku Daily Star nařídil všem ruským státním médiím, aby ruskou krásku podpořily. 

Video  Anna Linnikovová (22) se chce stát Miss Universe.  - Instagram
Video se připravuje ...

Soutěž Miss Universe se bude konat v americkém New Orleans 24. ledna a Linnikovová podle všeho obdržela vízum potřebné pro cestu na soutěž. To se nelíbí Ukrajině a její zástupkyni v soutěži Viktorii Apanasenkové. Invazi do své země označila za zlou a krutou. „Věřím, že dokážeme to zlo porazit. Jsme silní a odhodlaní,“ uvedla sebevědomě. 

Zatímco Vladimir Putin sní o dobytí Ukrajiny, Linnikovová si přeje zvítězit v nejprestižnější soutěži krásy. Cítí podporu i od svého přítele Arťoma Zhuravleva. Ten mimo jiné z Ruska uprchl. Bál se mobilizace. Rusko bylo právě kvůli probíhajícímu konfliktu na Ukrajině vyřazeno z většiny mezistátních soutěžních klání. 

Jak se zdá, pro Miss Universe to platit nebude, i když hlasy pro vyřazení Ruska se objevují stále častěji. Linnikovová si nic takového nepřipouští. „Jsem ráda, že se Rusko účastní mezinárodní soutěže. Věřím ve svou sílu a doufám, že uspěji,“ prohlásila. Na otázky ohledně Ukrajiny odmítá odpovídat.

Generální ředitelka Miss Universe Amy Emmerichová minulý měsíc uvedla, že očekává určitou kritiku za to, že během války umožnila Rusku i Ukrajině účast v soutěži. „Snažíme se být apolitičtí. Nebudeme ruskou soutěžící hnát k odpovědnosti za něco, co je mimo její kontrolu,“ vysvětlila.

5:56
Dnes

Dobré ráno, vážení čtenáři. Hlásíme se zpět s online reportáží o válečném dění na Ukrajině. 

Ukrajina v posledních týdnech zintenzivnila své útoky na Rusko a zaměřila se zejména na energetickou infrastrukturu. Při ukrajinském dronovém útoku v západoruské Bělgorodské oblasti zemřeli dva lidé. Informoval o tom dnes podle agentury AFP gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. Uvedl, že v důsledku útoku došlo k požáru obytného domu a zemřeli dva civilisté, a to muž a žena. 

22:23
19. 4. 2024

Vážení čtenáři, se zpravodajstvím z války na Ukrajině dnes končíme. Přihlásíme se opět v sobotu ráno, dobrou noc.

21:51
19. 4. 2024

Ruské rakety v přístavu Pivdennyj v Oděse zasáhly dva terminály specializované na zemědělskou produkci, z nichž jeden patří známé singapurské firmě Delta Wilmar. Ta na Ukrajině podniká od roku 2004, od té doby zde investovala více než 300 milionů dolarů a vytvořila okolo tisícovky pracovních míst.

Zobrazit celý online

Video  Oteklý Putin se šampaňským: Začala si Ukrajina  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa