Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ruská seniorka kritizovala válku na Ukrajině: Cestující ji vyhodili z autobusu!

Autor: jel - 
30. prosince 2022
05:00

Na internetu se objevilo šokující video natočené v autobuse na moskevském předměstí Dolgoprudnyj. Seniorka na něm kritizuje válku na Ukrajině a Putinův diktátorský režim. Ostatní cestující ji za to nechutným způsobem vyhodí z autobusu.

Seniorka na videu se posměšně ptá spolucestujících, zda tohle má být ruské impérium, a dodává, že je to impérium, které stojí jen na stoličce. Jiná žena důchodkyni obviní, že určitě žila na Ukrajině, a proto je proti Rusku zaujatá.

„Byla jsem tam dvakrát jako mladá, nemám tam žádné známé,“ brání se seniorka a jiná cestující jí říká, ať tedy jede do války a pomůže jim. „Vy tam jeďte, když to říkáte. Jeďte tam s těmi, které poslali bojovat jen v gumácích,“ oponuje důchodkyně. Dodává, že v ruské armádě bylo všechno rozkradeno a ruské impérium stojí jen na vratké stoličce.

Ostatní cestující seniorku nazvou chocholem, což je ruský urážlivý výraz pro Ukrajince. Pak k ženě přistoupí jiný cestující, muž, a bez okolku ji shodí ze sedačky a táhne ji po zemi autobusu a vyhodí seniorku ven.

22:58
26. 4. 2024

Vážení čtenáři, pro tuto chvíli se online zpravodajství k Ukrajině odmlčí, pokračuje zase ráno. Dobrou noc.

22:57
26. 4. 2024

Pravděpodobnost zhroucení ukrajinských obranných pozic klesá, sdělil podle estonské stanice ERR šéf estonské vojenské rozvědky Ants Kiviselg. Rusko se podle něj snaží využít zbývajícího času a podnikat intenzivní útoky, než na Ukrajinu dorazí další západní vojenská technika a munice.

„Rusko se snaží využít poslední příležitosti, než na Ukrajinu plně dorazí západní vojenská pomoc a bude nasazena,“ uvedl Kiviselg. Přestože ruské síly nezpomalily tempo svých útoků, jejich úspěchy jsou podle jeho názoru malé.

Ruské síly podle něj stejně jako v poslední době nadále vyvíjejí tlak především na město Časiv Jar, na oblasti západně od Doněcku, a také na obce, jimiž prochází železnice mezi Avdijivkou a Pokrovskem. Lokálního úspěchu podle něj ruská vojska dosáhla v Očeretyne u Avdijivky.

21:56
26. 4. 2024

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

Zobrazit celý online

Video  Zásadní návštěva Zelenského v USA. Stropnický končí v Izraeli. A Krampol v nemocnici.  - Barbora Horáková
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa