Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Má tři dvojníky, které poslal na plastiku: Šéf ukrajinské rozvědky o Putinových praktikách

Autor: kso, swp - 
1. listopadu 2022
05:00

Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov tvrdí, že Putin má tři dvojníky. Říká, že dvojníci podstoupili plastickou operaci, aby vypadali jako ruský prezident, a ptá se, zda „skutečný Putin ještě existuje?“. Za Putina dvojníci dříve občas zaskakovali, dnes je to „běžná praxe“, říká Budanov. O zprávě informoval deník DailyMail.

Generálmajor Budanov spekuluje, že prezident Vladimir Putin používá nejméně tři dvojníky, kteří se mu podobají díky plastickým operacím. Diktátor je prý využívá k zakrytí ztráty kontroly nad Kremlem. Ukrajinská vláda je tak zmatená z katastrofální ruské válečné strategie, že si klade otázku, zda Putin stále přijímá klíčová rozhodnutí.

Budanov říká, že bez ohledu na to, jak špatný byl Putin v minulosti, „nebyl to idiot“, ale ruská válečná strategie „se neřídí žádnou logikou“. „Velkou otázkou je, zda skutečný Putin stále existuje,“ dodává. Již v minulosti podle něj za Putina při „zvláštních příležitostech“ zaskočil jeden z jeho dvojníků, ale nyní je to „běžná praxe“. „Víme konkrétně o třech lidech, kteří se neustále objevují, ale kolik jich je, nevíme,“ cituje Budanova DailyMail. 

„Všichni si nechali udělat plastickou operaci, aby vypadali stejně. Jediné, co je prozrazuje, je jejich výška. Je to vidět na videích a fotkách. Také gestikulace, řeč těla a ušní lalůčky, protože ty jsou u každého člověka jedinečné,“ říká Budanov. K tomu, zda se Putin skrývá kvůli nemoci, nebo kvůli sporům o moc, se nevyjádřil. 

21:22
28. 4. 2024

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
28. 4. 2024

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
28. 4. 2024

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Veřejný nepřítel č. 1

Budanov je bývalý příslušník speciálních jednotek, který byl před dvěma lety ve věku pouhých 34 let jmenován šéfem vojenské rozvědky a krátce před válkou povýšen do funkce šéfa všech zpravodajských služeb. Ruská média ho spojují s tajnými operacemi na Krymu. Rusko ho obvinilo z výbuchu, k němuž došlo tento měsíc na mostě na Krym, klíčové zásobovací trase Putinových sil na jihu Ukrajiny. Minulý týden jeden z předních ruských analytiků ocenil Budanovovu efektivitu a vyzval k jeho odstranění. „Ano, oficiálně mě nazývají veřejným nepřítelem č. 1,“ řekl DailyMailu.

Válka podle jeho odhadů skončí příští rok. V rozhovoru uvedl, že doufá, že to bude do léta. Ještě před samotnou válkou veřejně varoval, že Putin plánuje plnohodnotnou invazi, když se jeho vojska hromadí na hranicích, připomněl deník.

Hrozby jadernými zbraněmi z Putinovy strany jsou opravdu jen hrozby, míní. „Jaderné zbraně nejsou zbraně - jsou to prostředky odstrašení. A Rusko dobře ví, že je nemůže použít,“ říká. Rusko se jimi začalo ohánět, když se jim přestalo dařit v boji.

„Je Putin v pořádku?“

Nedávná anexe Chersonu, kterou Putin vyhlásil za součást Ruska, zatímco ukrajinské síly postupují na město, podle Budanova jen vyvolává otázky o Putinově psychickém zdraví. „Vypadá to směšně,“ říká. „V Moskvě ho grandiózně anektují, přestože vědí, že o něj přijdou.“

„Takže moje otázka zní: Je Putin v pořádku? A je to skutečně Putin? Možná je to dokonce někdo jiný. Již dříve se objevila tvrzení, že Putin možná podstoupil kosmetickou operaci, spolu s nedávnými zvěstmi, že bojuje s vážnou nemocí, dokonce s rakovinou.“

Vítězství Ukrajiny a politické změny

Budanov se domnívá, že pokud Ukrajina znovu získá jižní město Cherson, může to znamenat zvrat pro chod války a pro ruský režim. Osvobození pak v Rusku zásadní otázky: „Jak se stalo, že Ukrajina - místo, které nemají v úctě a nikdy nevěřili, že je dokonce zemí, kterou by měli brát vážně - zabírá území Ruské federace? Domníváme se, že tato situace by měla vážné důsledky pro názory ve společnosti.“

Připouští, že Ukrajina má v Rusku agenty v utajení. „Ano, samozřejmě, že máme,“ říká a dodává: „Většina našich aktivit je zaměřena na Čečenskou republiku.“

Budanov je přesvědčen, že Ukrajina v této válce nejen zvítězí, ale Putin bude nucen odstoupit. Tento konflikt tak ovlivní budoucí podobu Ruska. Říká, že čím rychleji Ukrajina obnoví své hranice do podoby, v jaké byly v roce 1991, „tím rychleji se Rusko obnoví. Bude to jiná země s jiným vedením a s jinými hranicemi“. Nástup nového politického uspořádání v Rusku je podle jeho slov v zájmu „celého civilizovaného světa“.

Video  Vláda slibuje: Plyn máme! Twitter bude nakonec Muska a Holubová s postcovidem  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa