Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dobrovolná smrt místo mobilizace. Ruský raper (†27) spáchal sebevraždu: Nechci a nebudu vraždit ty, které miluji

Autor: red - 
1. října 2022
07:12

Ruský raper Ivan Vitalievich Petunin (†27), který vystupoval jako Walkie, spáchal v pátek v Krasnodaru sebevraždu, aby se vyhnul povinné mobilizaci do ruské armády. Jeho tělo bylo nalezeno u výškové budovy, informuje DailyMail.

Krátce před smrtí nahrál Ivan na sociální síť telegram vzkaz, v němž říká, že nechce „zabíjet pro něčí ideje“. Petunin v minulosti v ruské armádě sloužil, následně byl hospitalizován na psychiatrické klinice. „Pokud sledujete toto video, již nejsem naživu. Nemůžu spáchat hřích vraždy a nechci,“ vzkázal svým fanouškům.

Krom toho se obával, že se částečná mobilizace brzy začne rozrůstat, vzhledem ke zvěstem ozývajícím se z Moskvy, že má být povolán až milion mužů. „Mám dvě ruce, dvě nohy, mám prst, kterým můžu mačkat spoušť samopalu,“ říká ve videu. „Nemám právo zmáčknout spoušť. Nejsem připravený vzít zbraň a zabíjet ty, které miluji. Odpusťte mi všichni, kteří mě máte rádi,“ vzkázal.

Krátce po jeho smrti jeho přítelkyně uveřejnila na svém instagramu vzkaz. „Všechno se stalo tak nečekaně. Navždy bude tou krásnou bytostí, která miluje legraci. Dokonce i ve chvíli mého absolutního smutku,“ napsala.

Před mobilizací z Ruska uteklo již téměř 200 tisíc mužů. Někteří ze země odletěli, jiní prchají do sousedních států – Gruzie, Kazachstánu i Finska. Mnozí se uchýlili k drastičtějšímu způsobu, jak se vyhnout příkazu narukovat – úmyslně si nechávají zlomit ruce, či dokonce nohy, jen aby se mobilizaci vyhnuli.

Video  Projev Vladimira Putina z 30. září 2022  - Videohub
Video se připravuje ...

22:02
18. 3. 2024

„V letošním roce musíme a dosáhneme nejvyššího výkonu obranného průmyslu v historii nezávislé Ukrajiny. A každý rok budeme i nadále přidávat; to je jasná strategická perspektiva Ukrajiny,“ uvádí ve svém pravidelném videoposelství ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj.

Jsem vděčný každému, kdo pracuje na dosažení tohoto cíle, přispívá všemi silami a kdo skutečně pomáhá,“ dodává. 

21:35
18. 3. 2024

I přes pokračující válku na ukrajinském území se snaží místní z Charkova užívat života. Na snímku mladá baletka trenující podle popisku u fotografie v jednom z bunkrů. 

20:58
18. 3. 2024

V Charkově a nejbližším okolí sbírají technici úlomky a pozůstatky zbraní, aby mohli vyšetřovat případné válečné zločiny. 

Zobrazit celý online

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa