Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přišel Putin o dalšího důležitého muže? Ruský velitel se měl zastřelit kvůli nedostatku tanků!

Autor: pma - 
28. března 2022
05:00

Rusko zřejmě přišlo o dalšího důležitého muže Putinovy armády. Velitel 13. tankového pluku se údajně zastřelil poté, co se dozvěděl o stavu a počtu záložních tanků.

Ukrajina tvrdí, že se velitel ruského tankového pluku zastřelil, protože vozidla, která měla jeho jednotka v záloze, byla nefunkční. „Velitel 13. tankového pluku v rámci 4. tankové divize ruské federace se v zoufalé situaci zastřelil poté, co zjistil, jaký je stav záložních vozů,“ napsal britský deník Daily Mail. Zprávu se zatím ale z oficiálních dostupných zdrojů nepodařilo upřesnit.

Funguje jeden tank z deseti

Rusové mají na Ukrajině obrovské problémy. Nepostupují tak rychle, jak očekávali, a navíc na bojišti přicházejí o důležité důstojníky a dokonce i generály. Posledním zabitým byl generálporučík Jakov Rezanstev, který předpovídal, že válka bude trvat jen pár dní. O život měl přijít při útoku na velitelské stanoviště na jihu Ukrajiny, konkrétně ve městě Černobajivka u Chersonu. Ukrajinská armáda od vpádu ruských vojsk informovala také o zabití generálmajorů Andreje Kolesnikova, Vitalije Gerasimova, Andreje Suchoveckého a Olega Miťajeva. 

Ukrajinské ministerstvo obrany také v telegramovém kanálu popsalo aktuální stav ruských vojenských vozů. „Jakmile se generál dozvěděl, že pouze jeden z deseti tanků ve skladu je víceméně provozuschopný, tak raději spáchal sebevraždu,“ uvádí ministerstvo na sociální síti.

Dlouhodobé problémy s technikou

Rusové se podle Ukrajiny již delší domu potýkají s problémy s vojenskou technikou. Ukrajinské ministerstvo na Telegramu také tvrdí, že by si Rusové měli stavět skladovací prostory v Brjanské oblasti na západě Ruska. Tam si mají opravit svou techniku, která byla během bojů na Ukrajině vyřazena. Ruská armáda také měla zjistit, že mnoho jejich vojenské techniky není v odpovídajícím stavu.

21:58
6. 5. 2024

Vážení čtenáři, pro dnešek se s vámi loučíme. Pokračovat budeme zase zítra v brzkých ranních hodinách. Přejeme vám dobrou noc.

21:37
6. 5. 2024

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov informoval o útoku na ves Nikolskoje, kde při přímém zásahu zahynul civilista a střepiny zranily osmiletou dívku, kterou sanitka převezla do oblastní nemocnice. Ve vsi Ščetinovka podle gubernátora příslušník domobrany vyvázl se zraněním z útoku ukrajinského dronu na vůz, kterým muž jel; po ošetření byl už z nemocnice propuštěn.

21:11
6. 5. 2024

Německý kancléř Olaf Scholz chce, aby bylo kolem 90 procent výnosů ze zmrazených ruských aktiv použito na nákup zbraní pro Ukrajinu. Řekl to dnes podle agentury Reuters při návštěvě Lotyšska, a podpořil tak návrh, o kterém uvažuje Evropská unie.

„Je důležité, abychom se také dohodli, že tyto peníze mohou být použity na nákupy zbraní nejen v EU, ale na nákupy po celém světě,“ uvedl dále Scholz po setkání se členy vlád pobaltských zemí.

Zobrazit celý online

 

Video  Generál se nabídl jako rukojmí za děti! Biden v Polsku a Praha 6 mění názvy  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa