Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ukrajinci potupili ruského nacistu, který řezal vojákům uši. Ukradli mu dron

Autor: amb - 
28. srpna 2022
17:10

Ukrajinská armáda ukradla Rusům dron Mavic, zatímco se na jejich úspěch díval jeden z předních ruských propagandistů Alexandr Sladkov a neonacista Alexej Milčakov. Ten na videu jen sledoval, jak ztrácí nad dronem kontrolu. Všichni ostatní vojáci jsou ze situace nervózní.

Ruská jednotka pak musela rychle utéct, aby nebyla vyzrazená jejich pozice.

Video zveřejnil sám Sladkov, který k akci řekl: „Nejsme smutní. Potřebujeme zkušenost s konfrontací na obloze během elektronické války. Příště nám nic nevezmou, neoklamou nás! Teď jsme vědci,“ okomentoval to.

Dron Rusové na frontě využívali k průzkumu. Podle ukrajinských médií stál přibližně 100 000 hřiven, tedy asi 66 tisíc korun.

Propagandista Sladkov pobavil Ukrajince už dříve, když se snažil přečíst polský jazyk a domníval se, že takhle Američané napsali „rádoby ukrajinský nápis“.

Jak už bylo zmíněno, na videu se objevil také známý ruský sadistický neonacista Alexej Milčakov (30). Ten už dříve na Donbasu řezal uši zabitým ukrajinským vojákům, vypaloval jim na čela pravicový symbol kolovrat a fotil se s jejich mrtvolami. Také prohlásil, že ho „vzrušuje pach hořícího lidského masa“.

Konkrétně to bylo třeba v září roku 2014 v blízkosti luhanské obce Sčastia, kde jeho jednotka bojovala s ukrajinskou polovojenskou skupinou Ajdar. Zemřelo několik desítek ukrajinských vojáků. 

Poté se na internetu objevily obrázky zmrzačených a spálených těl, které Milčakov (30) vyfotil a chlubil se jimi. Spolu se svými muži tam proslul brutalitou, dokonce je vinili z mučení válečných zajatců.

Na svém účtu na síti VKontakte Milčakov také dříve sdílel snímek se svastikou a fotografii, jak v dospívání usekl hlavu bezbrannému štěněti a údajně ho pak i snědl. Milčakov půsové v polovojenské skupině Rusič, která je napojená na Wagnerovu skupinu a na Ukrajině je zodpovědná za zvěrstva.

Skupinu podporující radikální rasistické ideologie založil spolu s Janem Petrovským (33) téměř před 10 lety v Petrohradě. Oba muži se setkali na akci, která byla věnovaná tématu bělošské nadřazenosti. Mimo jiné se na ní vyzývalo k obnovení Novoruska, čili jižní a východní Ukrajiny.

Na Ukrajině bojovali už v roce 2014, působili také v Sýrii, kde likvidovali opozici a údajně také rozřezali vězně. V roce 2017 se měly najít fotografie, jako Milčakov plave v bazénu u Palmýry.

Milčakov i Petrovský bylo začátkem roku 2015 pod kanadskými, britskými i unijními sankcemi. Milčakov „aktivně podporuje akce a politiky, které podkopávají územní celistvost, suverenitu a nezávislost Ukrajiny a dále destabilizují Ukrajinu,“ uvedla Británie ve svém oznámení o sankcích.

O rok později Petrovského zatkli v Norsku, kde pracoval po boku norského muže napojeného na pravicovou skupinu Soldiers of Odin. Tentýž měsíc byl deportován.

„Nebudu zacházet do hloubky, Jsem nacionalista, patriot, imperialista a tak dále. Řeknu to na rovinu: jsem nacista. Musíte pochopit, že když zabijete člověka, cítíte vzrušení z lovu. Pokud jste nikdy nelovili, měli byste to zkusit. Je to zajímavé,"  uvedl Milčakov na videu z prosince 2020. To je absurdní vzhledem k tomu, že Rusko na Ukrajině „proti nacistům“ bojuje.

Německá zpravodajská zpráva uvedla, že ruští nacisté jsou na Ukrajině už od začátku dubna. Někteří vstoupili k Wagnerově skupině, jiní se vycvičili pod Rusičem nebo se přidali k Ruskému imperiálnímu hnutí či Ruské císařské legii. Ruští žoldáci byli také vyfotografovaní při nacistickém pozdravu.

Rusič by měl čítat několik stovek žoldáků vyznačujících se symbolem valknut, který má odkazovat na nadřazenost bílých. Rusič také zveřejnila karikaturu ruského vojáka, který se vrací domů se zakrvácenými uloupenými dárky pro svou ženu a syna. 

Popisek k obrázku zněl: „Jste-li skutečný muž a Rus, připojte se k našim řadám. Proliješ litry krve od odporných rusofobů a staneš se bohatým a chladným."

Video  Až nyní končí příběh Sovětského Svazu. Putin tuto válku nepřežije, říká analytik Svárovský  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa