Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Po Mekáči mají Rusové i svůj „Starbucks“. Řetězec okopíroval logo, interiér i zástěry

Autor: tsv - 
19. srpna 2022
16:07

V ruské metropoli byla otevřena pobočka nového řetězce falešných kaváren ‚Starbucks‘. Společnost Stars Coffee má mimo jiné téměř identické logo, interiérový design podniků a zaměstnanci nosí i stejné zástěry, tam ale podle spolumajitele podobnost končí. Starbucks ukončil svou působnost v Rusku chvíli po propuknutí války na Ukrajině.

Americká firma v Rusku před několika měsíci uzavřela všech svých 130 poboček v souvislosti s invazí na Ukrajinu, prostory ale prázdné nezůstanou. Nově si je pronajme společnost Stars Coffee, informoval server Mirror.

Řetězec si zvolil téměř identické logo a barevnou škálu nejen interiéru, nebude proto muset mnoho věcí měnit. Nad vchody obchodů nechá původní kruhovou ceduli, místo dvouocasé mořské panny s korunou bude ale zákazníky vítat žena s čepicí zdobenou jedinou hvězdou v jejím středu.

V Moskvě se otevřela první pobočka ruské verze Starbucks... Stars Coffee V Moskvě se otevřela první pobočka ruské verze Starbucks... Stars Coffee | Twitter

Logo amerického řetězce Starucks Logo amerického řetězce Starucks | Profimedia

Všechno je jiné, tvrdí majitel

Zaměstnanci budou nosit stejné zástěry s kulatým logem, identicky vypadají dokonce i tradiční „starbucksovské“ kelímky. Majitel Anton Pinskij ovšem trvá na tom, že zde podobnosti končí. „Náhled lidí bude jiný,“ řekl během slavnostního otevření první pobočky v Moskvě.

„Pokud to srovnáte, tak kromě kruhového loga mezi nimi nenajdete nic společného,“ dodal s odkazem na dvě společnosti. Hlavním rozdílem je podle něj například dodavatel dalších produktů, které kavárna nabízí. Firma bude získávat své ingredience z Jižní Ameriky, Afriky a samotného Ruska.

„Právě jsme našli další dodavatele, našli jsme správně pražiče, a jelikož to baristové správně namíchali, máme produkt, o kterém si myslíme, že bude konkurenční,“ dodal Pinskij. Během příštích měsíců se napříč federací otevřou další pobočky.

8:50
26. 4. 2024

Ukrajinský soud dnes poslal do vyšetřovací vazby ministra zemědělství Mykolu Solského, podezřelý je z nezákonného nákupu státních pozemků. Soudce stanovil kauci ve výši 75,7 milionu hřiven (asi 44,8 milionu korun), píše agentura Ukrinform. Solskyj obvinění odmítá. Týkají se událostí z let 2017 až 2021, tedy z doby před jeho nástupem do funkce.

8:05
26. 4. 2024

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při nasazení dronů, napsala agentura AP s odvoláním na představitele americké armády.

6:38
26. 4. 2024

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal dnes na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

Kompletní online

Video  19letý mladík přišel v bojích s ruskými okupanty o ruku. První ukrajinští vojáci se léčí v Česku  - TV NOVA Official
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa