Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Další zvěrstva ruských okupantů na Ukrajině: Hlavu popraveného zajatce nabodli v Popasně na kůl?!

Autor: pma - 
7. srpna 2022
17:12

Ruští okupanti se zřejmě neštítí ničeho. Podle děsivého snímku, který obletěl sociální sítě, ve městě Popasna v Luhanské oblasti nabodli na kůl hlavu popraveného ukrajinského zajatce. Na Twitteru fotografii sdílel i jeden z největších kritiků režimu Vladimira Putina, ruský oligarcha Michail Chodorkovskij.

Válka na Ukrajině trvá už více než pět měsíců. Ruští okupanti, kteří do země na konci února násilně vtrhli, se dle posledních zpráv z města Popasna v Luhanské oblasti neštítí opravdu ničeho. Rusové měli v oblasti popravit ukrajinského zajatce a jako výstrahu jeho hlavu nabodnout na kůl.

„Ruský svět dorazil do okupovaného města Popasnaja na Donbasu. Hlava ukrajinského válečného zajatce na tyči,“ napsal k fotce na sociální síti. Oligarcha, který aktuálně žije v Londýně, také uvažuje, zda se někdy Rusko vrátí mezi civilizované státy, protože podobnými činy se podle něj vrací do středověku.

Děsivý snímek také komentoval luhanský gubernátor Serhij Hajda na Telegramu„21. století, obsazená Popasna a lidská hlava na plotě. Na Rusech není nic lidského, jsme ve válce s ‚nelidmi‘,“ uvedl naštvaný gubernátor.

Fotografii se z oficiálních zdrojů ověřit nepodařilo, avšak mnoho lidí tvrdí, že se jedná o děsivou skutečnost. Uživatelé sociálních sítí jednak předkládají fakt, že hlava v Popasně opravdu byla přes Google Maps nalezena. Twitterový účet KT - Speciální zpravodajská operace, který se snaží rozkrývat ruskou propagandu a odhalovat válečné zločiny uvedl, že existuje i video, které pravdivost činu dokládá.

„Ruští vojáci usekli hlavu a ruce ukrajinskému vojákovi a vystavili to na sloup v Rusy okupované Popasně. K dispozici je také nepublikovatelné video ukazující torzo bez hlavy a rukou. Co je ještě potřeba k označení Ruska za teroristický stát?“ uvádí twitterový účet.

21:22
Dnes

Americká Sněmovna reprezentantů a po něm senát nedávno schválily balíček pomoci pro Ukrajinu, na který se dlouho čekalo. Zpoždění kritizovalo mnoho státníků, včetně Volodymyra Zelenského, Jense Stoltenberga či Joea Bidena. O co všechno Ukrajina během těchto kritických měsíců, kdy čekala na americkou pomoc, přišla? O území, energetickou infrastrukturu i lidské životy. Celý článek čtěte ZDE.

21:09
Dnes

Jevhenija Vološčuková a Oleksij Pergamenščuk v Kyjevě malují drony pro ukrajinské vojáky. Vyzdobili jich už desítky, namalovali je v tradičním ukrajinském stylu zvaném Petrykivka a poslali je armádě.

20:12
Dnes

Ukrajina a Spojené státy vedou jednání o dvoustranné bezpečnostní dohodě, řekl dnes ve svém pravidelném večerním videoposelství ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Cílem podle něj je, aby šlo o „nejsilnější“ z dohod, které Kyjev v posledních měsících uzavřel se svými spojenci. Informovala o tom dnes agentura DPA.

„Již pracujeme na konkrétním textu,“ řekl Zelenskyj. „Pracujeme také na vymezení konkrétní výše podpory pro letošní rok a pro příštích deset let,“ dodal s tím, že jde o vojenskou, finanční a politickou podporu a rovněž podporu společné výroby zbraní.

Zelenskyj neupřesnil, kdy by mohla být dohoda mezi Kyjevem a Washingtonem podepsána. Řekl však, že má být „příkladná“ a bude „odrážet sílu amerického vedení“.

Zobrazit celý online

Video  Medveděv hrozí Ukrajině soudným dnem: Analytik o jaderné hrozbě i cíli Ukrajinců zničit Krymský most  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Pozor, varování! Galerie obsahuje naturalistické snímky násilné povahy. Od 18ti let!

 

Video se připravuje ...
Další videa