Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muže, který Putinovi nosil jaderný kufřík, našli s prostřelenou hlavou: Čelil trestnímu stíhání!

Autor: VaB - 
22. června 2022
22:02

Putinův ochránce a nosič jaderného kufříku Vadim Zimin byl nalezen doma s prostřelenou hlavou. Zimin doprovázel Putina na každém kroku, pracovat měl už i pro Borise Jelcina. 

Zprávu o vážném zranění muže s kufříkem přinesl britský server Mirror, ten uvádí, že špióna KGB našel jeho bratr v tratolišti krve u něj doma v kuchyni, poblíž ležela i jeho pistole. Nyní se muž nachází na JIPce ve velmi vážném stavu. Vadim Zimin měl na starosti jaderný kufřík, ze kterého může ruský prezident Vladimir Putin odpálit svůj jaderný arzenál. 

Kufřík je pro něj nejvhodnější volba, může zbraněmi zaútočit odkudkoliv a ochránce musí doprovázet prezidenta na každém kroku. Podle Mirroru měl třiapadesátiletý muž tuto práci vykonávat i pro tehdejšího prezidenta Borise Jelcina. 

V minulosti pracoval jako špion KGB a byl vysloužilým plukovníkem ve Federální službě bezpečnosti. Ziminova manželka měla být v době zastřelení v nemocnici, kde se měla starat o ruské vojáky zraněné na Ukrajině. O Vadimovi se toho moc nevědělo, existuje jen jedna fotografie, na které je zachycen, a není jasná ani jeho  úloha v KGB. 

Putinův pobočník navíc čelil trestnímu stíhání, měl údajně přijmout úplatek a byl v domácím vězení. Válka na Ukrajině pokračuje už 119. dnem, vyžádala si už více jak 22 tisíc mrtvých. 

Video  Hlubuček se zbavuje majetku. Uzel posmrtně ordinuje. A plánuje Putin mobilizaci?  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters, aktu.cz
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa